Najnovije

TRESE SE NEBO I ZEMLJA: Si otkrio sve karte! Prvi snimci novog vladara sveta! (VIDEO)

Prvog oktobra ove godine Peking slavi 70. godina od osnivanja Narodne Republike Kine i pobede komunista nad nacionalističkim snagama Čang Kaj Šeka, koji su pobegli na Tajvan. 

Si Điping (Foto: Jutjub)

Uoči proslave 70. godina od postojanja Kine u Pekingu se priprema grandiozna vojna parada, gde će po prvi put biti prikazana i novi borbeni sistemi. Zvaničnim pripremama za vojnu paradu prisustvuje i kineski predsednik Si Đinping koji budno motri na svaki detalj ovog grandioznog defilea.

Ono što je za sad poznato na paradi po prvi put biće prikazana nadzvučna bespilotna izviđačka letelica oznake DR-8, zatim protivbrodske balističke rakete DF-21D i DF-26 koje se nazivaju ubice nosača aviona i čija glavna meta u potencijalnom oružanom sukobu između Kine i SAD treba da budu američki nosači aviona.

Član Generalštaba kineske vojske general Ćai Shun najavio je da će u četvrtak Kineska oslobodilačka vojska po prvi put prikazati napredno oružeje. Za razliku od medija on se nije upuštao u detalje koje to napredno oružje će biti prikazano.

Hongkonški list "Saut Kina morning post" izvestio je da će to biti raketa DF-41 u mobilnoj verziji i balistička raketa koja se lansira iz podmornice JL-2. 

Kako javlja kineska agencija Sinhua parada koja će biti održana 1. oktobra treba biti grandiozna i veća od onih održanih za oktuglu obletnicu, kao i onu iz 2015 kad je slavljena pobeda nad japanskom carskom armijom. 

Pročitajte OVDE  zašto se Kina trese i Điping grmi?

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA