Najnovije

Manifestaciji "Noć knjige" priključile su se brojne biblioteke: Čekaju vas popusti, pokloni i iznenađenja!

I ove godine manifestaciji Noć knjige priključile su se mnogobrojne biblioteke iz Srbije i regiona koje će organizovati posebne popuste i programe za čitaoce.

Manifestaciji "Noć knjige" (Foto: Laguna)

Biblioteka grada Beograda u Knez Mihailovoj 56 tokom celog dana omogućiće popust od 50 odsto na godišnju članarinu.
Narodna biblioteka Srbije od 19. do 21. juna odobrava popust od 30 odsto na sve članarine uz priložen račun o kupovini u knjižarama Delfi tokom Noći knjige, 16. juna 2017.
Čitava mreža Biblioteke „Milutin Bojić“ u Beogradu 16. juna odobrava popust od 60 odsto na godišnju članarinu.
Biblioteka Doma kulture „Studentski grad“ tog dana poklanja tri knjige „Piknik za Irmu: zbirka motiva“. Knjigu su priredili i uredili Bojan Marković i Tamara Mitrović. Prva tri studenta koja se prijave kod dežurnog bibliotekara dobijaju navedenu knjigu na poklon.
Narodna biblioteka Užice 16. juna odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.
Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini tokom celog dana odobrava popust od 40 odsto na godišnju članarinu.
Gradska biblioteka Subotica 16. juna odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.
Narodna biblioteka Kruševac 16. juna daje popust od 30 odsto na godišnju članarinu za nepovlašćene kategorije korisnika.
Gradska biblioteka u Novom Sadu i ove godine učestvovaće u manifestaciji Noć knjige. Odeljenje „Đura Daničić“ biće otvoreno do 22 sata, gde će Novosađani od 17 sati moći da se upišu u biblioteku i dobiju popust na članarinu od 50%, kao i deca do 14 godina. U fondu Odeljenja biće izložena top-lista najčitanijih Laguninih izdanja u Gradskoj biblioteci u Novom Sadu. Od 17 do 18 sati gost-bibliotekar biće dr Zorica Hadžić, vanredni profesor Filozofskog fakulteta Odseka za srpsku književnost, koja će posetiocima preporučivati knjige.
Biblioteka „Braća Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu 16. juna nudi pet besplatnih članarina, poklon-knjige i popust na knjige u knjižari Biblioteke.
Leskovački kulturni centar 16. juna priprema sjajan muzički program. U velikom holu Leskovačkog kulturnog centra u 20 sati održaće koncert flautista Dejan Gavrić i gitarista Edin Karamazov u okviru festivala Ledamus, a u 21.30 očekuje vas poetsko-muzički program „Odavde do ponoći“.
Narodna bibliteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu tog dana od 20 sati do ponoći omogućiće besplatan upis.
Biblioteka „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu tog dana odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.
Gradska biblioteka „Atanasije Stojković“ u Rumi 16. juna od 18 do 23 sata organizuje druženje sa zavičajnim piscima u čitaonici Biblioteke. Pesnik Dragan Janković govoriće stihove iz svoje najnovije zbirke. Zatim vas očekuje predstavljanje knjige „Gospoda iz kaljavog šora“ pesnika Radivoja Prokopljevića Proke. U holu Biblioteke biće organizovana prodajna izložba njihovih izdanja sa popustom od 20 do 40 odsto. Najava manifestacije „Kulturno leto 2017“.
Biblioteka „Milovan Glišić“ u LJuboviji tog dana u 16 sati organizuje edukativni program za najmlađe, a tokom celog dana izložbu najnovijih Laguninih izdanja.
Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu 16. juna odobrava popust od 20 odsto na godišnju članarinu.
Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu tog dana omogućava popust od 50 odsto na godišnju članarinu i besplatnu mesečnu članarinu za novoučlanjene korisnike.
Biblioteka „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici tog dana omogućava popust od 40 odsto na godišnju članarinu.
Gradska biblioteka Pančevo 16. juna omogućava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.
Biblioteka „Branko Radičević“ u Lebanu tog dana omogućava besplatno učlanjenje na dečjem i odraslom odeljenju.
Narodna biblioteka „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu 16. juna od 17 sati do ponoći nudi besplatno učlanjenje i organizuje prodajnu izložbu Laguninih izdanja.

Narodna biblioteka Bečej u petak, 16. juna u 17 sati organizuje sjajan program za decu: otvaranje likovne izložbe „Korice moje omiljene knjige“ – „Kedvenc könyvem borítója“ rajzkiállítás megnyitó, projekcija narodnih bajki na srpskom i mađarskom jeziku – népmesék filmvetítése magyar és szerb nyelven, Miroslav Kokošar: poezija za decu, dodela nagrade za dobitnike likovnog konkursa i nagrade za sve učesnike – díjkiosztó a rajzpályázat nyerteseinek és minden résztvevőnek ajándék, mini-sajam knjiga za decu. Od 20 sati biće organizovan program za odrasle: Budni uz knjigu – otvoreni razgovor čitalaca i posetilaca sa bibliotekarima i knjižničarima na temu „Koje su to knjige zbog kojih se ne spava?“, druženje uz knjige, razgovor i muziku, Sajam knjiga: izdavačka kuća Laguna i knjižara Papirus.
Javna ustanova Narodna biblioteka „NJegoš“ u Nikšiću tog dana poklanja pet članarina za odrasle i deset članarina za decu.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA