Najnovije

PREMIJER RUSIJE MEDVEDEV OTKLONIO SVE SUMNJE: Rusija prihvatila, ali nije ratifikovala ovaj sporazum!

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev odobrio je vladinu rezoluciju kojom je Moskva konačno prihvatila Sporazum iz Pariza o klimatskim promenema i saopštila da će primeniti njegove odredbe, ali da ga ipak neće tehnički ratifikovati zbog pravnih.

Dimitrij Medvedev (Foto: kremlin.ru)

U Rezoluciji se navodi da Rusija ne mora da ratifikuje sporazum iz 2015. godine, jer je već preuzela obavezu da poštuje njegover odredbe kada ga je potpisala u aprilu 2016. godine.

Medvedev je rekao da će Moskva prilagoditi sporazum postojećim pravnim normama, ali je ostalo nejasno da li će biti pravnih posledica zbog toga što on nije ratifikovan, prenosi Rojters.

On je dodao da Rusija ima još mnogo da radi ako želi da transformiše svoju ekonomiju tako da ona bude nisko-ugljenična.

"To je važno i korisno, ali zahteva značajna ulaganja, tako da je problem usko povezansa našim ekonomskim razvojem", rekao je Medvedev.

Zamenik premijera Aleksej Gordejev rekao je da je za Rusiju važno da bude deo Pariskog sporazuma, kako bi imala pravo glasa kada se bude odlučivalo o novim merazma za regulisanje emirtovanja gasova sa efektom staklene bašte.

"Imamo priliku da učestvujemo u oblikovanju moderne globalne klimatske agende, a svaka mera koja bude preduzeta moraće da bude u skladu sa našim nacionalnim interesima, koliko god je to moguće", naglasio je Gordejev.

Rusija je četvrti najveći svetski emiter gasova sa efektom staklene bašte koji još nije ratifikovao ključni globalni klimatski sporazum.

Putin izdao hitno naređenje o naoružavanju! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA