Najnovije

RADA TRAJKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Srpska lista ili Vučić pomogli su izbor Tačija za predsednika, Haradinaja za premijera...

“Budući da prema nekim analitičarima postoje bliske i nedvosmislene veze između vlasti u Beogradu i Prištini, kakav god ishod izbora bude bio na tzv. Kosovu, oni će itekako uticati na ono što se dešava na političkoj sceni Srbije”, kaže Rada Trajković, iz koalicije „Sloboda“ i predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije.

Rada Trajković (Foto: Jutjub)

“Svakako da će se ono što se bude dešavalo na KiM odraziti na politiku Beograda, jer je realnost da gospodin Aleksandar Vučić ima vrlo bliske kontakte sa predsednikom Kosova, Tačijem, kao i Vlada Kosova Ramuša Haradnija sa liderstvom Srpske liste, koja opet jeste ekspozitura Srpske napredne strane (SNS) na KiM. I to je nešto što funkcioniše ovih sedam godina na način što su ista ta Srpska lista ili Vučić pomogli izboru Tačija za predsednika, Haradinaja za premijera i Veseljija za predsednika skupštine. Sve vodeće institucijalne pozicije – Srpska lista je izglasala. Promena strukture vlasti nosi sa sobom opasnost da ta harmonija na jedan način bude definisana potpuno drugačije i da će politika biti potpuno drugačija”, rekla je ona.

Trajković kaže da ne veruje da će se dijalog nastaviti pre izbora u Srbiji, “jer će konstituisanje institucija na tzv. Kosovu takođe biti proces, a normalno je da ta nova vlada na  tzv. Kosovu koja bude zasedala neće kao prioritet imati ukidanje taksi”.

Pročitajte OVDE koliko Srbija mora da čeka da bi ušla u EU.

Izvor: Glas Amerike

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA