Najnovije

ŠOKANTNI PODACI O NAORUŽANJU TERORISTA: Šiptari kriju čak 250.000 OVK pušaka!

Prema statističkim podacima, u posedu građana na Kosovu ima oko 250.000 komada ilegalnog oružja. Ovaj broj je manji za oko 100.000 komada oružja od preliminarne istrage, u kojoj je bilo oko 360.000 ilegalnih komada naoružanja, navodi se u njihovom saopštenju.

OVK teroristi (Foto: Jutjub)

Komentarišući ove navode, bivši potpukovnik KOS LJuban Karan kaže da je teroristička OVK rasformirana, ali nije razoružana.

- Kao i po mnogim drugim pitanjima i tu im je međunarodna zajednica gledala kroz prste. Glavnina oružja nalazi se u ilegalnim skladištima. To oružje je sve vreme potencijalna opasnost za Srbe na severu Kosova jer je sakriveno kako bi se na signal opet upotrebilo za albansko ovladavanje Kosovom u celini. Umesto da vremenom opasnost po Srbe opada, ona se povećava i zbog povratka značajnog broja boraca ISIS iz Sirije i sa drugih ratišta, koji su dobro obučeni, indoktrinirani i motivisani da oružje upotrebe - upozorava Karan.

General Božidar Delić ocenjuje čak da ova statistika nije istinita i da je broj ilegalnog oružja znatno veći.

- Ovo oružje je opasnost za Srbe na Kosovu. Poznata je činjenica da Šiptare nije teško izmanipulisati i pokrenuti na pobunu. Setimo se 2004. godine. O ovome bi morala da razmišlja i vlast u Srbiji i da stalno upozorava UNMIK i KFOR, jer su njene snage nedovoljne da zaštite Srbe - naglašava Delić.

Dramatično svedočenje o poslednjem danu srpskog novinara ubijenog u Prištini Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA