Sastojci:
-300 g piletine
-sok od pilećeg pečenja
-šoljica bujona
-glavica luka
-kašika maslaca
-0,5 kašike brašna
-so
-biber
-šargarepa
-kašičica mlevene crvene paprike
-pola šoljice graška iz limenke
-kašika seckanog peršuna
-1 kg krompira
-2 kašike mleka
-200 g maslaca
2 žumanca
Priprema:
Ispecite piletinu ili naseckajte pileće pečenje. Ogulite krompir, narežite ih na kockice i kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Još vruć krompir usitnite drobilicom za pire dodajući malo mleka i maslaca.
Meso od pilećeg pečenja sitno naseckajte. Luk očistite i prepržite na malo maslaca, dodajte brašno, pržite još nekoliko minuta te zalijte supom i sokom od pečenja. Dodajte kockice šargarepe i oceđeni grašak. Posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i mlevenu papriku, pa kuvajte nekoliko minuta. Umešajte komadiće sitno seckanog pilećeg mesa i ostavite na vatri samo da se dobro zagreje.
Zagrejte pećnicu na 220°stepeni. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem i obložite šoljicom pasiranog krompira. Posložite po njemu meso sa sokom te prekrijte preostalim krompirom. Umutite žumanca i prelijte ih po smesi od krompira. Stavite pitu u dobro zagrejanu rernu dok se krompir na vrhu ne zapeče.
Recept za najukusniju piletinu koju ćete ikad probati, a sprema se za 10 minuta pročitajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf