Najnovije

PLANOVI AMERIKE I UKRAJINE IZAŠLI NA VIDELO: Zelenski otkrio šta mu je Tramp obećao!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u četvrtak da se predsednik SAD Donald Tramp založio za pomoć Kijevu da "povrati" Krim.

Vladimir Zelenski i Donald Tramp (Foto: Flickr)

Prema rečima ukrajinskog političara, on je Trampu govorio i o lepoti tog poluostrva.

- Verujem i čuo sam da se on slaže da je to naša zemlja i mi ćemo je vratiti. On je rekao: "Da, treba da radite, a mi ćemo vam pomoći" - rekao je Zelenski, a citirala ga je UNIAN novinska agencija.

Bela kuća nije komentarisala izjavu.

Vest dolazi usled političkih previranja u Americi koja su započela prošle nedelje nakon što su američki mediji objavili da je pokrenuta uzbunjivačka žalba, nakon što je Tramp tokom julskog telefonskog poziva pozvao Zelenskog da sarađuje u istrazi poslovanja Hantera Bajdena, sina DŽoa Bajdena, sa lokalnom gasnom kompanijom.

Transkript razgovora je objavljen nakon što su demokrate pokrenuli zvaničnu istragu o zbog optužbi da je Tramp pritisnuo Zelenskog da ponovo otvori istragu kako bi povećao šanse u trci za ponovni izbor 2020. godine.

Prema republikanskim zakonodavcima, dokument dokazuje da Tramp nije prekršio nijedan zakon. Zelenski je takođe naglasio da ga Trump nije "pritiska", dok je američki predsednik skandal nazvao "lovom na veštice".

S druge strane Nensi Pelosi, predsednik Predstavničkog doma Kongresa, kao i ostale demokrate navode da je Tramp postupio nezakonito jer je zarad svoje političke kampanje tražio uslugu od strane države.

Sve o skandalu koji bi mogao Trampa da baci na kolena! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA