Najnovije

SRBI ZNAJU KO SU IM NAJVEĆA BRAĆA! Evo šta pokazuju istraživanja! Naš narod obožava Ruse i Putina!

Građani Srbije u ubedljivoj većini smatraju odnose Srbije i Rusije odličnim ili vrlo dobrim, a čak četvrtina građana Rusiju smatra najvećim donatorom Srbije, iako se prema svim zvaničnim podacima ona ne nalazi ni među prvih deset najvećih donatora.

Ilustracija (Foto: kremlin.ru/ Pravda)

Na pitanje o odnosima Srbije i Rusije 87 odsto građana odgovorilo je da Rusiju smatra prijateljem Srbije, 2 odsto ima suprotno mišljenje, dok 11 odsto ne zna odgovor na ovo pitanje. Inače, broj ispitanika koji smatraju da je Rusija prijatelj Srbije opada sa porastom nivoa obrazovanja.

Ovo su rezultati istraživanja Instituta za evropske poslove i istraživačke kuće Ninamedia u anketi koju su sproveli od 8. do 17. marta 2019 na reprezentativnom uzorku od 1206 ispitanika.

Na pitanje o tome ko su najveći donatori Srbije četvrtina građana smatra da je to Rusija, u gotovo istom procentu je navođena i Evropska unija, 18,9odsto njih smatra Kinu najvećim donatorom, 6 odsto Nemačku, dok 16,9 ne zna odgovor.

Najveći broj ispitanika se o odnosima Srbije i Rusije informiše preko televizije (40,6%), 21,4% putem internet portala, 17% preko štampanih medija, 9,5% navodi društvene mreže, 6,1% preko porodice, prijatelja i kolega, dok se ostali odgovori javljaju u manje od 4% slučajeva.

Prosečna ocena odnosa između Srbije i Rusije iznosi 4,14, a više ocene daju žene, ispitanici stariji od 60 godina, osnovnog nivoa obrazovanja, kao i ispitanici centralne Srbije.

Inače, 90% ispitanika nije bilo u Rusiji, dok 10% jeste i to su u većoj meri muškarci, ispitanici najvišeg nivoa obrazovanja i stanovnici regiona Beograd.

Pročitajte OVDE sa kim se Ivica Dačić sreo u NJujorku.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA