Najnovije

SRBIJA IMA STRATEGIJU! DAČIĆ NASTAVLJA SA SRPSKIM PLANOM: Padaće broj priznanja Kosova! Evo šta je rekao!

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić rekao je večeras u NJujorku da će se broj zemalja koje će povući ili zamrznuti priznaje Kosova povećati do kraja godine, odnosno da će broj onih koje priznaju jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova pasti na ispod polovine članica u UN.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Dačić je, u izjavi novinarima, rekao, da je srpska delegacija u tri dana, koliko traje Generalna skupština UN, razgovarala sa predstavnicima 53 zemlje članice i da ako se dodaju još dva dana, taj broj premašiti 100.

Sa nekima je razgovarao predsednik vezano za strateške stvari, za dijalog sa Prištinom, ali tu je bilo i mnogih susreta upravo na temu pozicije, vezano za status Kosova i Metohije. Mogu otvoreno da kažem, kao što je i predsednik najavio, da naši građani mogu da budu sigurni da će u narednom periodu biti, a to smo ovde dogovarali, još zemalja koje će povući ili suspendovati, zamrznuti odluke o priznanju Kosova, naglasio je on.

Dačić je kazao da Kosovo u Interpolu, ako bude nekog glasanja, sigurno neće proći, jer su snage udružili Ministarstvo unutrašnjih poslova, spoljnih poslova i predsednika Republike.

Do kraja godine brojka zemalja koje su priznale Kosovo, što je važno iz taktičkih razloga, pašće na ispod polovine članica u UN. Već sada, sa 15 zemalja, imamo skoro 8 odsto od ukupnog članstva u UN. To je veliki rezultat za malu zemlju kao što je Srbija, jer mi nismo velesila, kazao je on.

Predsednik Tramp poslao poruku Srbima! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA