Najnovije

"Gospodar Kosova" otkrio kako je sa NATO koordinisao napade na Vojsku Jugoslavije!

Predsednik parlamenta u Prištini Kadri Veselji, prilikom otvaranja kampanje PDK-a u Mitrovici otkrio je priču iz 1999. godine, tokom rata na Kosovu i Metohiji, kada je nosio uniformu terorističke Oslobodilačke vojske Kosova.

Kadri Veselji (Foto: Jutjub)

"Gospodar Kosova", kako ga danas zovu, opisao je kako je u aprilu 1999. godine, u u selu Bajca kod Glogovca, satelitskim telefonom koordinisao sa NATO preko SAD, posle čega je usledilo bombardovanje.

- U aprilu 1999. godine u Bajci (Glogovcu) imali smo veliki broj teško ranjenih, civila i boraca, koji su pokušavali da se prebace na planinu Kosmač. Srpske snage su nas okružile na sve strane. Doktor Fadilj Beka, koji se brinuo za ranjene, bio je na ivici očaja jer više nije znao šta da radi. Pogledao sam ga u oči i rekao: "Nismo sami". Satelitskim telefonom koji sam imao pokušao sam da koordinišem sa saveznicima da uslede napadi. Ubrzo nakon toga, avioni slobode su došli, bombardovali su i spas je stigao za sve tamo: za ranjene, za decu, za sve - priznao je Veselji.

O ovom događaju iz 1999. godine govorio je ranije, detaljno, doktor Fadilj Beka, koji se brinuo za ranjene i istakao da je Veseljijeva koordinacija sa NATO-om bila ključna za njihovo spašavanje.

Evo kome Srbija mora da vraća Brozove dugove! Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA