Najnovije

HRVATI ČINE SVE DA KAPETANA DRAGANA ZADRŽE U ZATVORU: Vasiljkovića neće pustiti ni dan ranije!

Povodom odluke Županijskog suda u Varaždinu kojom je odbijena nova molba Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan za uslovni otpust, njegov beogradski advokat Dragan Palibrk ocenjuje da Vasiljković do kraja zatvorske kazne neće imati pravnički korektan tretman.

Kapetan Dragan (Foto: Jutjub)

Palibrk kaže da mu je Vasiljković telefonom preneo razloge zbog kojih je molba odbijena, a pored ostalih neosnovanih razloga on je izdvojio dva.

"Molba je, pored ostalog, odbijena zato što se blizu deset godina nalazio u ekstradicionom pritvoru u Australiji, čime je, po stavu suda u Varaždinu, pokušavao da izbegne pravdu", preneo je advokat.

Pored drugih razloga, Vasiljković je uslovni otpust tražio zbog lošeg zdravstvenog stanja i sudu podneo obimnu lekarsku dokumentaciju, međutim, kako kaže Palibrk, sud je zaključio da je Vasiljković iz Australije došao bolestan, odnosno da te silne bolesti nije zaradio u Hrvatskoj.

"To nije tačno, jer kao njegov advokat znam šta mi je pokazivao od dokumentacije kad je stigao iz Australije i vidi se da je bio zdrav kao dren. NJegovo stanje se pogoršava po dolasku u Hrvatsku, a to potvrđuje brojna lekarska dokumentacija u spisima predmeta", naveo je Palibrk.

On je ocenio da ovakav stav suda samo potvrđuje njegovu pesimističku prognozu da Vasiljković od početka do kraja neće imati pravnički korektan tretman.

"Nemam iluziju da će ijedan dan pre zvaničnog isteka roka kazne izaći na slobodu", rekao je advokat.

Kazna od 13 i po godina zatvora, na koju je osuđen zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj, Vasiljkoviću ističe 20. marta 2020. godine, a služi je u hrvatskom zatvoru Lepoglava.

NJemu je jedna molba za uslovnu slobodu odbijena i u novembru prošle godine.

Pročitajte OVDE kako Crnogorci provociraju Srbe.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA