Najnovije

SULUDI PLAN UKLJUČUJE KOREKCIJU GRANICE SRBIJE: Evropski političar objavio rešenje za Kosovo!

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Norbert Hofer ističe da je EU do sada bila neuspešna u rešavanju kosovskog problema i da bi možda, zbog toga, UN bila adekvatnija adresa.

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Norbert Hofer (Foto: jutjub)

Hofer sve uključene u potragu za rešenjem pitanja KiM podseća na važnost pridržavanja i ispunjenja svojih obaveza iz Rezolucije UN 1244.

Kazao je da su takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine dodatno pogoršale situaciju između Beograda i Prištine.

- Time Priština pokazuje nespremnost i nerazumevanje za kompromisno rešenje ovog ozbiljnog problema. Neophodno je da Priština preduzme akcije povlačenja svojih mera kako bi se dijalog nastavio. Sada je EU na potezu i trebalo bi konačno da natera Prištinu da ukine takse. EU za to ima na raspolaganju brojne mehanizme koje moze u svako doba da primeni. Kako ne bi izgubila svoju verodostojnost, EU treba što pre da deluje - podvukao je on.

Hofer je podsetio da EU, kada želi, određenim političkim mehanizmima, kao što su sankcije, može izvršiti pritisak.

Upitan da li bi podržao svako rešenje koje proistekne iz pregovora Beograda i Prištine, a tako i korekciju granica, austrijski političar je kazao da će FPO pozdraviti svako razumeno rešenje koje proiziđe iz dijaloga Beograda i Prištine.

Kako je izgledao Vučić kada je držao govor u praznoj sali UN, snimak pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA