Najnovije

RUSKI AMBASADOR ALEKSANDAR BOCAN-HARČENKO UPOZORAVA! Opasno je! Zapad hoće da ukine RS, Bakir je samo instrument SAD i EU!

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko tvrdi da Zapad ima pakleni plan za ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH. On kaže da je lider SDA Bakir Izetbegović 'samo instrument za postizanje tog cilja'!

Aleksandar Bocan-Harčenko (Foto: Jutjub)

Bocan-Harčenko ističe da je nedavno usvojena deklaracija SDA, koja predviđa stvaranje unitarne 'republike BiH' samo deo šireg plana međunarodne zajednice.

- Sa velikog brigom posmatramo deklaraciju SDA, jer ona predstavlja više koraka unazad i ona jeste kršenje Dejtonskog sporazuma. Plan moćnika sa Zapada jeste da stvore krizu i da onda neko u ime međunarodne zajednice istupi i ponudi nešto... I znate kako to ide, onda se kaže da je ta njihova ponuda fleksibilnija i kompromisna. A takvo rešenje bilo bi suštinski isto kao i sama deklaracija iako bi možda imalo blaži jezik. Cilj tog plana, krajnji cilj jeste ukidanje Republike Srpske - rekao je Bocan-Harčenko i dodao da zvanična Rusija veoma zabrinuta zbog ovakve situacije.

- Najvažnije je ipak da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik u ovoj situaciji ostane suzdržan. Gospodin Dodik je samo govorio o nekim mogućim koracima RS u određenim slučajevima, ali zna se da je njegov osnovni cilj očuvanje mira i da sve u vezi sa Srpskom ostane u okvirima Dejtonskog sporazuma. To je i njegova obaveza kao člana Predsedništva BiH - zaključio je ruski diplomata.

Koliko su Bocan-Harčenkove tvrdnje tačne, juče je potvrdio niko drugi do sam Bakir Izetbegović, prizivajući krizu i prisustvo međunarodnog faktora.

- Bilo bi dobro da se BiH suoči sa krizom, da se u našoj državi odmere snage i da se vidi ko šta može da uradi i dokle sve to skupa seže. Mislim da će se Milorad Dodik uveriti da to ne može da uradi, da ne može da razbije BiH, da izdvoji RS i postigne više od onoga što je trenutni status Srpske. Ponekad krize donesu i nešto dobro - rekao je Izetbegović uz ocenu da entiteti, dakle i Republika Srpska "ubijaju ono što jeste suština BiH"!?!

Pročitajte OVDE  kakav to poklon iz Turske stiže u Srbiju.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA