Najnovije

SLEDE VELIKI DIPLOMATSKI SKANDALI: Svet je sve bliže objavljivanju transkripta razgovora Trampa i Putina!

Američki Kongres odlučan je u nameri da dobije pristup razgovorima predsednika SAD Donalda Trampa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i drugim svetskim liderima, izjavio je danas predsedavajući Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma kongresa Adam Šif.

Vladimir Putin i Donald Tramp (Foto: Flickr)

Šif, inače demokrata, dodao je da je Kongres zabrinut da postoji mogućnost da je Tramp ugrozio nacionalnu bezbednost SAD, prenosi Rojters.

- Mislim da je najveća potreba da zaštitimo nacionalnu bezbednost SAD i vidimo da li je u razgovorima s drugim svetskim liderima, naročito s Putinom, predsednik ugrozio našu bezbednost na način na koji je mislio da će mu doneti ličnu korist u (predsedničkoj) kampanji - rekao je Šif za En-Bi-Si.

Bela kuća uvela je ozbiljne restrikcije na distribuciju transkripta razgovora predsednika Trampa sa stranim liderima, među kojima su i Putin i saudijski princ Mohamed bin Salman, rekao je prethodno neimenovani bivši zvaničnik Bele kuće.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao da se Moskva nada da transkripti razgovora ruskog i američkog predsednika neće biti objavljeni.

EU hitno zahteva saradnju sa Putinom! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA