Najnovije

ŠTA RADI 9.000 MERCEDESA U NEMAČKOJ VOJNOJ BAZI: Kola su nova, vrede milijardu evra, ali postoji caka zbog koje nisu na prodaju (VIDEO)

Poslednjih dana najintrigantnije pitanje među novinarima u Nemačkoj koji prate autoindustriju je bilo: zašto 9.000 novih "mercedesa" stoji parkirano na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn vojnog aerodroma u Grosenknetenu u nemačkoj Donjoj Saksoniji?

Mercedesi (Foto: Jutjub)

Kako javlja radio Bremen reč je o 9.000 automobila ukupne vrednosti od gotovo milijardu eura koje je Mercedes bio prisiljen privremeno da skloni. Razlog zašto, još nije potpuno jasan, ali novinari radio Bremena otkrili su kako je reč o vozilima proizvedenim u američkoj fabrici u Alabami koji u proizvodnji nisu zadovoljili standarde Mercedesa pa imaju po nekoliko ozbiljnih nedostataka. Najviše ima SUV modela GLE i GLS i kupea C i E klase kao i veliki broj ultraluksuznih "Majbaha" S-klase koji su stigli u nemački pogon u Bremenu na doradu.

Zanimljivo je da među njima ima i modela za američko tržište kao i činjenica da su tamo smešteni i modeli koji se više ne prodaju poput ML-a i R-klase, otkrivaju nemački Bild i Oldenburgiše Folkscajtung. Automobili su poslednjih nedelja šleperima svakodnevno doboženi na bivši vojni aerodrom koji je zaštićen visokom ogradom i u potpunosti pokriven video nadzorom.

Prema Automobilvoheu, Mercedes trenutno 40.000 novih automobila ne može da pusti u prodaju (GLE i GLS) zbog nedostataka uočenih kod sedišta i branika kod montaže, a čekaju se i neki od dobavljača da povećaju nivo kvaliteta na kakvoj u Mercedesu insistiraju. Neki od medija su kontaktirali Mercedes za obrazloženje, ali iz uprave javljaju – „kako je riječ o normalnim procesima u proizvodnji te da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja“.

Pitanje je samo, hoće li im se isplatiti sve naknadne dorade na 9.000 automobila pre prodaje, kad su ih već morem dopremili na tlo Nemačke, ili je već ocenjeno kako je tih 9.000 automobila bolje napustiti i ostaviti na pisti bivše vojne baze kao kontrolisani trošak…

Pročitajte OVDE  šta piše Dojče Vele, gde je Nemačka pozvana da dejstvuje.

Izvor: Kurir/info-ks. net

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA