Najnovije

KAO NA FILMU: Kina pronašla ogromno ležište nafte! Evo šta to za nju znači u svetskoj ekonomiji!

Najveći kineski proizvođač nafte i gasa CNPC objavio je da je otkriveno ogromno ležište nafte na severozapadu zemlje koje bi moglo da ima više od milijardu tona rezervi nafte.

Kineska mornarica (Foto: chinamil.com.cn)

Prema CNPC-u, dokazane rezerve na naftnom polju Kingčeng u slivu Ordosa iznose 358 miliona tona, dok bi procenjene rezerve mogle dostići 693 miliona tona.

Ove godine će se na naftnom polju proizvesti ukupno 640.000 tona nafte, a očekuje se da će godišnja proizvodnja u bliskoj budućnosti dostići tri miliona tona, izjavio je Li Luguang, potpredsednik „Petro Kine“, podružnice CNPC.

Kompanija je takođe objavila da je pronađeno oko 740,97 milijardi kubnih metara rezervi gasa iz škriljaca, koji su istraženi u jugozapadnom kineskom slivu Sičuanu. Ove godine Kina planira da proizvede 7,7 milijardi kubnih metara gasa iz škriljaca i proširi proizvodnju na preko 10 milijardi kubnih metara gasa do kraja 2020. godine.

Li je rekao da će kompanija podstaći tehnološke inovacije i proširiti istraživanje nekonvencionalnih energetskih resursa, kao što je gas iz škriljca.

Razvoj domaće proizvodnje nafte je presudan za Kinu, koja je najveći svetski potrošač nafte. Prošle godine je uvezla 440 miliona metričkih tona sirove nafte. Zemlja je pojačala napore za povećanje domaće proizvodnje za 50 odsto, povećavajući je za više od dva miliona barela dnevno u narednih pet godina.

Erdogan se oglasio o ubistvu novinara! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA