Najnovije

OD SADA VAS JA KONTROLIŠEM: Dačić rešio da šiba socijaliste! Zagrmeo na partijeske drugove! Evo šta je rekao!

Lideru socijalista zasmetalo što trećina njegovih poslanika nije došla na sednicu parlamenta pa zapretio da će ubuduće analizirati ko „beži“ iz poslaničkih klupa, što su im nedavno zamerili i naprednjaci tvrdeći da sede po kafićima.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Iako su nedavno zaratili s naprednjacima, koji su ih prozvali da su neradnici i da samo sede po kafićima, to poslanike SPS nije vratilo u skupštinske klupe, što je, izgleda, zasmetalo i šefu socijalista Ivici Dačiću, koji im je zapretio da će ubuduće analizirati ko odsustvuje sa sednica parlamenta. Pala je i kritika da malo spominju njegov lik i delo.

Dačić je, naime, tokom prekjučerašnje rasprave u parlamentu o ukidanju viza za nosioce pasoša Surinama, Paragvaja, Mjanmara i Dominikanske Republike, u šali poručio poslanicima SNS da ne moraju mnogo da ga pominju, ali je onda poručio - da oni njegovi iz SPS moraju.

Odsutan i Palma

- Mislim da me malo spominju, analiziraću ko me koliko spominje i ko je prisutan na sednici jer danas sam video da nekih ovde nema - kazao je lider SPS i ministar spoljnih poslova.

- Oni koji nisu redovni na sednicama Skupštine, neće biti u narednom sazivu - poručio Dačić za Kurir.

Od 22 tribuna iz poslaničkog kluba SPS, kako Kurir saznaje, njih sedmoro, ili gotovo trećina, bilo je odsutno.

- Na sednici nisu bili Novica Tončev, Dušan Bajatović, Žarko Obradović, Neđo Jovanović, Dinić Ivana, Mihajlović Miletić, Zvonimir Stević. Čudi me da Ivica nije potkačio i našeg koalicionog partnera - JS Dragana Markovića Palme. Jer ni Palma nije bio na glasanju, pa možda može da se kaže da su Dačićevi sporazumi jedva prošli, sa 127 glasova - kaže sagovornik Kurira iz parlamenta.

 Za razliku od njegovih partijskih drugova koji nisu želeli da „daju opravdanje“ za odsustvo iz poslaničke klupe, Tončev za Kurir kaže da podržava Dačićev predlog i da se uopšte nije osetio prozvanim jer funkcija narodnog poslanika podrazumeva i rad na terenu, pod uslovom da taj teren nije kafić.

Mandat na poklon

- Velika je razlika kad mandat dobijete zbog poverenja komšija u svojoj opštini i okrugu ili na poklon. Tačno je da neki poslanici SPS sede po kafićima, ali to je trend koji je kod nas prisutan desetak godina. Zašto? Zato što pojedinci u poslaničke klupe i jesu došli iz kafića i logično je da im život bude na relaciji kafić - Skupština. Ne mogu ljudi pod stare dane da menjaju navike - ocenjuje Tončev i dodaje je jedan od retkih u SPS koji voli statističke analize:

- Jedva čekam da konkretne brojke stavimo na sto. Godinama zahtevam da se to uradi i podržavam Dačićev predlog. Kad preko stranačkih organa izgradimo autoritete i zavedemo disciplinu, to se više neće dešavati.

Šef poslanika SPS Đorđe Milićević kaže da su njegove kolege ovaj put bile odsutne iz opravdanih razloga ili su na službenom putovanju:

- Dačićevu sugestiju ne bih shvatio kao kritiku, ali sam uvek za analizu rada jer se samo rezultati vrednuju u politici.

Haradinaj okupio šiptare iz Medveđe da kuju plan protiv Srba! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA