Najnovije

ŠOK U FRANCUSKOM SENATU: Pronađena bista Adolfa Hitlera! Senatori i javnost u bunilu!

Francuski senatori bili su zapanjeni otkrićem da je u Senatu čuvana bista Adolfa Hitlera i nacistička zastava, a da su stolovi sa grbom orla Trećeg rajha uklonjeni tek nedavno

Adolf Hitler (Foto: Jutjub)

Tajnu je čuvala nekolicina insajdera, naveo je francuski "Mond".

Na nagovor lista, vlasti su naredile da se izvrši inventar dokumenata i predmeta koje je u Senatu ostavio za sobom nacistički okupator.

Otkriće biste Adolfa Hitlera visoke 35 centitara i nacističke zastave u podrumu, tri metra puta dva, šokirao je mnoge francuske političare.

Javnost je još više bila uznemirena otkrićem da je donedavno deo osoblja u Senatu radilo na radnim stolovima na kojima su se nalazili grbovi orlova koje su voleli nacisti, preneo je britanski "Telegraf".

Tokom rata palata Luksemburg, u kojoj se nalazi gornji dom francuskog parlamenta bio je komanda nemačkih vazdušnih snaga. 

Zvaničnici su sugerisali da su bista i drugi predmeti, poput nemačkih gas maski, ostavljeni u podrumu u zbrci tokom ponovnog zauzimanja zgrade Senata. 

Zastava je bila čuvana u arhivskom delu.

Što se tiče stolica i stolova na kojima je utisnut nacistički orao, jedan zvaničnik Senata je rekao da se taj nameštaj više ne koristi.

Snimljeno leglo džihadista u Idlibu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA