Najnovije

ŽELE DA BUDU SPREMNI ZA OBRAČUN SA NATO: Sultan se naoružava do zuba! Turska kupuje naprednu rusku vojnu tehnologiju!

Turski zvaničnici odbrambene industrije su u pregovorima s Rusijom o kupovini višenamenskog borbenog aviona Suhoj Su-35, za koji je napomenuto da je dizajn generacije 4.5.

Su-35 (Foto: RIA)

Avion je najnoviji dizajn borbenog aviona koji ruska vojna industrija može da ponudi, a preliminarne narudžbe za izvoz primljene su iz još dve zemlje regiona, Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nakon što je ušao u službu u ruskoj vojsci, vazduhoplov je prvi pravi ruski jednosedni višenamenski teški (za razliku od lakog, poput MiG-29/35) dizajnerski borbeni sistem, a njegov borbeni potencijal već je pokazan u sirijskom sukobu .

Prema turskom podsekretaru za odbrambenu industriju Ismaila Demira, on će verovatno biti kupljen kao privremeni avion za tursko ratno vazduhoplovstvo sve dok još napredniji dizajn borbenih aviona Su-57 generacije 5 ne postane spreman za proizvodnju i napravljen za izvoz.

Najava snažne namere Turske da kupi Su-35 dolazi usled sve većih padova odnosa između Turske i NATO saveza koji predvodi SAD.

Zvanična turska nabavka ruskog sistema S-400 već je dovela do toga da su Sjedinjene Države izbacile Tursku iz programa borbenih aviona F-35.

S obzirom na to da SAD preti Egiptu sankcijama zbog njegovog naređenja od najmanje dve desetine aviona Su-35, šanse za dodatnu američku kaznu protiv Turske zbog toga što žele borbeni avion (i to verovatno u znatno većem broju od Egipta) su sasvim moguće.

Stigao “Favorit”! O ovom ruskom ubitačnom sistemu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA