Najnovije

BOCAN-HARČENKO SA STEFANOVIĆEM: Evo koje su posledice ulaska tzv. Kosova u Interpol!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o saradnji dveju zemalja u oblasti unutrašnjih poslova.

Aleksandar Bocan Harčenko i Nebojša Stefanović (Foto: mup.gov.rs)

Oni su ocenili da je dosadašnja policijska saradnja odlična, ali i razgovarali o njenom daljem unapređenju kroz konkretne aktivnosti u cilju edukacije policijskih službenika u oblasti borbe protiv pranja novca i finansijskih istraga, obezbeđenja važnih ličnosti i objekata, kao i borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Ministar Stefanović je i na današnjem sastanku izneo argumente Srbije protiv ponovnog zahteva takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu i naglasio da od održavanja prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj je ovaj zahtev već odbijen, nije došlo ni do kakvih promena koje bi dovele do odstupanja od tadašnje odluke.

Stefanović je takođe ukazao da bi posledice eventualnog prijema takozvanog Kosova bile nesagledive, počev od mogućnosti ozbiljnih zloupotreba baze podataka Interpola koje bi mogle dospeti u ruke kriminalaca i terorista.

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da dve zemlje spaja tradicionalno prijateljstvo i da Ruska Federacija poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije, kao i da njen stav po pitanju poštovanja međunarodnog prava ostaje nepromenjen.

Dačić razbio planove zapada! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA