Najnovije

ĐURIĆ ODOGOVIRO TADIĆU: Bolje ti je da ćutiš o Kosovu! Svoju sposobnost pokazao si 2004. kada si dozvolio pogrom!

Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić svoju sposobnost i rešenost da brani srpski narod na Kosovu i Metohiji i njegove interese pokazao u martu 2004. godine, kada su naši sunarodnici bili izloženi najbrutalnijem pogromu, dok se vlast u Beogradu pravila da se to događa na nekom drugom kontinentu.

Marko Đurić (Foto: Jutjub)

"Da ima imalo ljudske i političke pristojnosti, Tadić više nikada ne bi izustio nijednu reč o Kosovu i Metohiji, jer za sobom je ostavio pustoš u svakom smislu", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

On je tako reagovao na najnovije ocene Tadića, koje su preneli mediji, da vlast namerava da "poturi" građanima neku odluku o Kosovu kako bi se dodvorila međunarodnoj zajednici i lišila nas elementarnih nacionalnih prava na tom prostoru.

Jasno je, ističe Đurić, da je Tadić bio glavni kreator politike prema Kosovu i Metohiji dok je bio na vlasti, ali se, kaže, radije krio iza razgovora na tehničkom nivou.

Na te razgovore je, dodaje Đurić, slao beznačajne osobe kako se građani Srbije ne bi dosetili da je na delu prodaja nacionalnih interesa za opstanak jednog režima na vlasti.

"Nije bilo ničeg 'tehničkog' u tome što je Tadić izmestio dijalog o KiM iz UN na teren EU, niti u iscrtavanju faktičke granice između centralne Srbije i njene južne pokrajine, niti u očigledno namerno orkestriranom fijasku Srbije pred Međunarodnim sudom pravde", rekao je Đurić.

On je naveo da je aktuelna vlast, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem i SNS, nasledila od Borisa Tadića situaciju u kojoj se od Srbije očekivao nastavak političke i diplomatske bezuslovne predaje.

"Ali, čitavu deceniju uspevamo da odolevamo pritiscima i da stvari polako preokrećemo u našu korist", podvukao je Đurić.

Diletanti su na čelu Srbije! Bojkotom do fer i poštenih izbora!! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA