Najnovije

IZ PENTAGONA STIGLA ZAPREPAŠĆUJUĆA PORUKA ZA PUTINA: Stvari su se otrgle kontroli! Rusija mora da promeni ponašanje da bi...

Šef Pentagona Mark Esper izjavio je da Rusija mora da promeni svoje ponašanje kako bi sarađivala sa Sjedinjenim Američkim Državama i da se ne fokusira na nesuglasice, već na ono u čemu se stavovi dveju zemalja podudaraju.

Šef Pentagona Mark Esper (Foto: jutjub)

„Rusija nastavlja da doprinosi nestabilnosti, jer narušava teritorijalni integritet svojih suseda“, rekao je Esper na konferenciji za novinare u Parizu.

„Bilo bi sjajno kada bi se Rusija ponašala kao normalnija zemlja, koja deli zapadne vrednosti koje dele Sjedinjene Američke Države, Francuska i druge naše saveznice u NATO-u... Rusija treba da promeni svoje ponašanje i ponaša se u skladu sa pravilima i normama koje smo ustanovili. To je najbolji način za napredovanje“, odgovorio je Esper na pitanje o izjavi francuskog predsednika Emanuela Makrona da je guranje Rusije od Evrope velika strateška greška.

Esper je izrazio žaljenje što se neke zemlje sada nalaze u ovakvoj situaciji.

„Naš cilj je da pokušamo da ih usmerimo na najbolji put, gde možemo da radimo zajedno i da se ne koncentrišemo na protivrečnosti, već na ono u čemu se slažemo, i da sarađujemo u cilju zajedničkog ekonomskog prosperiteta, promovišući naše vrednosti i interese“, zaključio je Esper.

Francuski predsednik ranije je izjavio da je guranje Rusije od Evrope velika strateška greška i da je novi evropski projekat nemoguć bez duboke revizije odnosa sa Moskvom.

Odnosi Rusije i Zapada pogoršali su se zbog situacije u Ukrajini i prisajedinjenja Krima Rusiji. Optužujući Moskvu za mešanje u poslove Kijeva, Zapad joj je uveo sankcije. Rusija je preduzela recipročne mere i povela politiku zamene uvoza, a više puta je optužbe protiv sebe nazivala neosnovanim, rekavši da nije strana u ukrajinskom sukobu u Donbasu i subjekat Minskih sporazuma. Moskva je, takođe, više puta izjavljivala da je kontraproduktivno sa njom razgovarati na jeziku sankcija.

O najboljim svetskim snajperistima, više pročitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA