Najnovije

NEPRISTOJNA PONUDA RUSKOG PREDSEDNIKA VAŠINGTONU! AMERI ŠOKIRANI! Putin: Trampe, kupi oružje od Rusije!

Ruski predsednik Vladimir Putin ponudio je Amerikancima da kupe njegovo najmodernije hipersonično naoružanje.

Sarmat (Foto: Ministarstvo odbrane RF)

On je lideru SAD Donaldu Trampu poručio da bi mu bilo pametno da od Moskve nabavi nove hipersonične nuklearne rakete da ne bi trošio novac i vreme da ih sam razvija.

Putin je detalje razgovora sa Trampom otkrio u četvrtak u razgovoru sa novinarima na Istočnom ekonomskom forumu (EEF) u Vladivostoku. Kako je naveo, nepristojnu ponudu dao je šefu Bele kuće tokom njihovog poslednjeg susreta na samitu G20 u japanskom gradu Osaki.

- Rekao sam Donaldu sledeće: Ako želiš, možemo da ti prodamo nešto od našeg najnovijeg hipersoničnog oružja. U tom slučaju, mogli bismo da napravimo neki balans u pogledu naoružanja koje imamo - rekao je Putin.

Crno na belo

Možda će Amerikanci sami nešto proizvesti. Ali zašto bi trošili novac ako smo ga mi već uložili i napravili sjajne rakete

Zatim je dodao da mu je Tramp odgovorio da ne želi da kupuje rakete od Rusa zato što njegova vojska već razvija svoje oružje.

- Možda će Amerikanci sami nešto proizvesti. Ali zašto bi trošili novac ako smo ga mi već potrošili i napravili sjajne rakete. Vašington bi u slučaju kupovine dobio važno naoružanje, a pritom ne bi ugrozio našu bezbednost. Imali bismo ravnotežu - ispričao je Putin.

Ruski mediji navode da nije jasno da li je šef Kremlja bio ozbiljan u svojoj nameri ili je jednostavno želeo da istakne da su Rusi u prednosti kada je trka u naoružanju u pitanju.

Naime, on je još u martu 2018. predstavio najnovije oružje koje su proizveli domaći vojni konstruktori. U pitanju je hipersonična raketa nazvana "kinžal", što u prevodu znači bodež. Ona dostiže brzinu od 10 maha, odnosno 12.348 kilometara na čas, što je čini bržom od zvuka. Teško je uočljiva za radare i zato predstavlja savršeno oružje.

Pored nje, Moskva je proizvela i podvodni stelt dron, ali i raketni sistem "sarmat", koji može biti opremljen nuklearnim hipesoničnim bojevim glavama.

Putin je nedavno najavio da je u fazi testiranja i moćna krstareća raketa neograničenog dometa "9M730 burevestnik", u kojoj je nuklearni reaktor. NJu su na Zapadu prozvali 'oružjem sudnjeg dana'.

Trampov zvaničnik: Mi imamo bolju tehnologiju

Visoki zvaničnik Trampove administracije poručio je juče da je šokiran ponudom Vladimira Putina.

- Mi nemamo nikakav interes da kupujemo naoružanje od Rusije. Kao što je rekao i predsednik, SAD imaju napredniju raketnu tehnologiju od Moskve. NJu koristimo u proizvodnji i testiranju svih projektila, zbog čega nema potrebe da ih nabavljamo u inostranstvu - rekao je taj zvaničnik.

Pročitajte OVDE  kakav to sulud plan Vašigton ima u svojoj specijalnoj misiji protiv Rusije.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA