Najnovije

LOKALNI IZBORI U RUSIJI: Putin gubi Moskvu?

Ruska vladajuća stranka Ujedinjena Rusija, koja podržava predsednika Vladimira Putina, izgubila je oko trećinu mesta u moskovskom parlamentu i sada je pitanje ko će imati vlast u glavnom gradu Rusije, prenosi Rojters.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Nedeljni izbori bili su jedni od najposmatranijih poslednjih godina, jer su vlasti iz izborne trke isključili brojne opozicione partije, zbog čega su Moskvu danima potresali protesti.

Protesti su počeli u julu pošto je Centralna izborna komisija odlučila da ne registruje veliki broj opozicionih stranaka i kandidata, jer navodno nisu uspeli da sakupe dovoljan broj potpisa.

Vodeći ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni pozvao je opozicione pristalice da ipak izađu na lokalne izbore i glasaju za opozicionog kandidata koji ima najveće šanse da pobedi Jedinstvenu Rusiju.

Vladajuća stranka je, s druge strane, spremila odgovor na tu taktiku - svoje kandidate je predstavila kao nezavisne, iako je reč o političarima čija je uloga i partijska pripadnost već decenijama ista.

Slabiji rezultat Putinove partije na izborima Rojters ocenjuje kao uspešniju taktiku opozicije.

Sirijska vojska osujetila zločinački plan terorista! Bombardovana uporišta Hadžata Tahrira al-Šama! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA