Najnovije

SRBIJA U ŠOKU: Policija i vatrogasci silom iz stana iseljavali ženu bolesnu od raka i slomili joj ruku! (VIDEO)

Policija, vatrogasci i bravar danas su nenajavljeno obili stan porodice Ninić u Tanurdžićevoj palati u Modene 1 i prinudno iselili ovu novosadsku porodicu.

Iseljavanje porodice Ninić (Foto: Jutjub)

Prethodno se Slobodanka Ninić zatvorila u sobu i pretila da će se politi benzinom i zapaliti. Ona je u jednom trenutku izašla na prozor i pretila da će skočiti, ali se vratila u stan. Policija je u nakon obijanja vrata stana oko pola sata nagovarala Slobodanku da izađe iz sobe, ali je ona to odbijala. U jednom trenutku kada se pomerila od prozora pripadnici interventne jedinice razvalili su vrata sobe i sa vatrogascima koji su uključili šmrk upali u sobu i savladali Slobodanku. Ženu je potom Hitna pomoć iznela, dok se ona žalila na prelom ruke.

Kako 021 saznaje u Hitnoj pomoći, Slobodanki Ninić je konstatovana kontuzija levog skočnog zgloba i prebačena je na dodatne preglede i lečenje u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Jutros oko 9 sati prvo je bravar razbio dva stakla na ulaznim vratima stana u čemu su mu pomagali vatrogasci i policajci koji su nogama udarali i lomili vrata. Pošto su ušli, Slobodanka se zaključala u jednu prostoriju, gde je sa sobom navodno ponela kantu benzina i upaljač. Pre toga su vatrogasci sa ulice razvukli šmrk do drugog sprata, na kojem se nalazi stan porodice Ninić. Vatrogasci su poprskali stan šmrkom, jer se u stanu osetio smrad benzina.

Tokom pregovora sa policijom, kao i izvršiteljem koji je bio prisutan sa kupcem stana, Ninićevi su tvrdili da nemaju pravo da ih isele jer je sud doneo presudu da pola stana pripada Slobodanki i da je mogla da se proda samo polovina koja se vodila na njenog muža, kao nosioca kredita. Slobodanka je aktivistima Združene akcije "Za krov nad glavom" ispričala da joj je tada izvršiteljka rekla da ako imaju takvu presudu da joj je donesu i da će onda iseliti novog vlasnika. Aktivisti Združene akcije su za 021.rs naveli i da su našli oglas za prodaju ovog stana pre nekoliko dana na nekim internet stranicama za prodaju nekretnina i da se nudi po ceni od 160.000 evra.

Prilikom prethodnog, petog pokušaja prinudnog iseljenja Slobodanka Ninić polila je benzinom stan u centru Novog Sada i pretila da će ga zapaliti. 

Porodica Ninić je kredit kod Erste banke uzela 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima. Porodica Ninić banci je vratila oko 80.000 i dužna je još toliko. Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra. Smatrajući da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, podneli su krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora. 

Pročitajte OVDE   gde su to postavili table za koševe pa skinuli čim je otišla Tamara Vučić.

Izvor: 021. rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA