Najnovije

PRESTOLONASLEDNIK ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ STAO UZ SVOJ NAROD: Šokiran sam napadima na SPC!

Princ Aleksandar Karađorđević šokiran je napadima crnogorske države na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), ocenivši ih bezobzirnim i brutalnim.

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević (Foto: Jutjub)

On je u saopštenju naveo da događaje koji su obeležili završetak 2019. godine u Crnoj Gori prati sa uznemirenošću i žalošću.

- Brutalni napad države na SPC i Mitropoliju crnogorsko-primorsku, javno opravdavan tobožnjom brigom za ljudska prava i demokratiju, podseća na vremena za koja smo (ne) opravdano verovali da su davno ostala za nama - istakao je princ Aleksandar.

Princ Aleksandar je ocenio da vremena možda i jesu prošla, ali metodi i bezobzirnost nisu, nego su, naprotiv, evoluirali.

- Štaviše, ponižavanje vernika SPC i onih građana Crne Gore koji se smatraju i osećaju Srbima proglašeno je državnim i nacionalnim interesom i doprinosom demokratiji i načelu ljudskih prava. To nije samo žalosno, to je tragično - poručio je princ Aleksandar.

On je pozvao sve ljude dobre volje da se sa dobrim namerama i svešću angažuju kako ovaj eksces, ma koliko potresan, ne bi prerastao u novu vrstu istorijskog mita koji će razdvojiti porodice, prijateljstva, kumstva, sećanja i budućnost.

- Ako do toga dođe, gubitnici će biti isti, sa obe strane barikade, i to zauvek - naglasio je princ Aleksandar.

U Crnoj Gori usvojen je Zakon o slobodi veroispovesti, kojim se praktično omogućava državi da otme imovina SPC, što je izazvalo negodovanje građana, koji već danima protestuju širom Crne Gore, tražeći njegovo povlačenje.

Za Vojsku Srbije ne postoji ni jedan dan da nije maksimalno spremna! Više o tome OVDE.

Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA