Najnovije

BOŽOVIĆEVE REČI ODJEKUJU BALKANOM: Krv mojkovačkih div junaka temelj je bratstva Srbije i Crne Gore!

“Krv mojkovačkih div junaka i vitezova je večni zalog i temelj bratstva i prijateljstva Srbije i Crne Gore”, poručio je ambasador Srbije u Crnoj Gori, Vladimir Božović, koji je u ime Republike Srbije, Predsednika, Vlade i Ambasade Republike Srbije položio venac na spomenik junacima Mojkovačke bitke. 

Vladimir Božović je ambasador Srbije u CG (Foto: Jutjub)

Sveštenici Budimljansko-nikšićke eparhije Srpske pravoslavne crkve su održali pomen svim poginulim junacima i njihovom komandantu serdaru Janku Vukotiću.

Božović je, kako je saopšteno iz ambasade, rekao da je pobeda vojske Kraljevine Crne Gore nad daleko brojnijom i bolje opremljenom okupatorskom vojskom Austrougarske na Mojkovacu pobeda nad pobedama. 

"Ona je ušla u anale svetskog ratovanja i predstavlja jednu od najznačajnijih bitaka u ostvarenju veličanstvenog cilja odbrane odstupnice srpske bratske vojske i vojnih operacija savezničkih snaga u Prvom svetskom ratu”, kazao je Božović.

Ambasador Srbije je istakao da je “bitka na Mojkovcu Termopile Velikog rata, a serdar Janko Vukotić novi Leonida saveznika i kreatora nove moderne Evrope".

"Mojkovačka pobeda je Hristolika žrtva i podvig. Podvig niko ne može pobediti, kao ni Hrista i duh naroda. Krv Mojkovačkih div junaka i vitezova je večni zalog i temelj bratstva i prijateljstva Srbije i Crne Gore. Večna im slava i hvala. Neka večno živi bratsvo i prijateljstvo Srbije i Crne Gore", poručio je Božović.

Pročitajte OVDE kako je Bojana Lekić isprozivala Mila Đukanovića.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA