Najnovije

PUTIN POSETIO KRIM, UKRAJINA POLUDELA: Uputili protestnu notu, traže da im se Putin "najavi"!

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo je protest ruskoj strani zbog posete predsednika Rusije Vladimira Putina Krimu, tokom koje je pratio zajedničke vežbe ruske Crnomorske i Severne flote u Crnom moru.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Ukrajina je uputila notu protesta Rusiji jer smatra da je ta, kako navode, nedogovorena poseta Putina privremeno okupiranom Krimu s ciljem praćenja nezakonite obuke ruske flote i lansiranja raketa, još jedno grubo kršenje državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

U saopštenju ambasade Ukrajine u Srbiji prenosi se da su neprihvatljive posete ruskih zvaničnika teritoriji Ukrajine u njenim međunarodno priznatim grancama, a da nisu prethodno dogovorene sa ukrajinskom stranom.

To je, ističu, grubo kršenje državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, uprkos opšte priznatim normama i principima međunarodnog prava.

Ruski predsednik Vladimir Putin nadgledao je juče sa krstarice Maršal Ustinov zajedničke vežbe ruske Crnomorske i Severne flote u Crnom moru.

Otkriveni ljudi u američkoj administraciji koji su isplanirali ubistvo Sulejmanija! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA