Najnovije

VOJSKA ZADALA UDARAC DŽIHADISTIMA: Teroristi krenuli u ofanzivu, ali je onda nastao pakao za militante

Sirijske arapske vazdušne snage (SuAAF) žestoke su bombardovale položaje džihadista u jugoistočnom Idlibu.

Borci SAA su žestoko uzvratili na neprijateljske udare (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji i večeras se vode žestoki sukobi u oblasti Idlib. Prema izveštajima sa linije fronta, pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama gađali su projektilima položaje Sirijske arapske armije (SAA) u gradu Jarjanaz. Predstavnici terorističke grupe tvrde da je uništen položaj SAA u ovom gradu, dok zvanični Damask demantuje ovu informaciju tvrdeći da se radi o manjoj šteti.

Kao osveta za ove napade, vazdušne snage SuAAF su izvele seriju žestokih udara po položajima džihadista u istočnom Idlibu. Ciljevi su im bili područja pod kontrolom Hadžata Tahrira al-Šama i militanata, koje podržava turska vojska.

Vojni izvor iz SAA naveo je i da se žestoke artiljerijske borbe vode oko ključnog grada Marat Al-Numana. On je dodao da očekuje da u narednom periodu budu smanjeni oružani sukobi, pošto je od 12. januara najavljeno primirje.

Isti izvor je rekao da će sirijska vojska biti u stanju pripravnosti u ovom području, ali neće da nastavi ofanzivu ako se džihadisti budu pridržavali sporazuma o primirju.

Turska i Rusija su postigle dogovor o prekidu vatre u regionu Idliba, koji će stupiti na snagu 12. januara, minut posle ponoći. Tursko ministarstvo odbrane saopštilo je da će napadi vazduhom i kopnom biti zaustavljeni kao rezultat prekida vatre koji za cilj ima da se spreče novi talasi migranata i nove žrtve.

Pročitajte OVDEkako je SAA odgovorila na napade džihadista u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA