Najnovije

BUNKERI SADAMA HUSEINA SAČUVALI GLAVE AMERIČKIM VOJNICIMA: Novi dosad nepoznati detalji iranskog raketnog napada na Irak (VIDEO)

SI En EN je objavio video snimak nastao posle raketnog napada prošle nedelje na američku vojnu bazu u Iraku, koji je Iran izvršio kao odgovor na atentat na visokog iranskog generala Kasema Sulejmanija.

Američka vojska (Foto: army.mil)

Video prikazuje betonske ploče razbacane po celom području i nekoliko uništenih stambenih jedinica u kojima su boravile američke snage.

Snimak je takođe obuhvatio neoštećenu gomilu bunkera iz doba Sadama Huseina, u kojoj su se američki vojnici sakrili i preživeli raketni napad.

Snimci su objavljeni nakon što je SI EN EN u nedelju citirao neimenovane izvore da su američke trupe smeštene u iračkoj vojnoj bazi unapred znale da će objekat biti napadnut od strane Irana, što im je pomoglo da nađu utočište.

Izvori su potvrdili da je većina američkih snaga ili napustila bazu ili se skrivala u bunkerima dva i po sata, pre nego što je Iran u sredu počeo da lansira rakete.

Istovremeno, izvori tvrde da, iako su američke snage znale za napad, nisu znale kakva će biti priroda napada.

Jedan od izvora opisao je činjenicu da u napadima nije bilo žrtava kao "čudo", tvrdeći da su projektili eksplodirali na samo nekoliko metara od bunkera.

Islamska Država započela žestok napad na granici Iraka i Sirije! Više o tome OVDE!

Izvor: Si En En/Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA