Najnovije

IRANSKI KONTRANAPAD NA AMERIČKE BAZE NAMEŠTEN?! Procurele informacije: Ameri bili upozoreni! Krtica u redovima Irana ili špijunska igra?

Skoro osam sati pre iranskog raketnog napada na američke snage u bazama u Iraku 8. januara, američki i irački vojnici u vazduhoplovnoj bazi Ain al-Asad požurili su da premeste osoblje i oružje u zaštićene bunkere, prenosi Rojters pozivajući se na dva neimenovana iračka zvaničnika iz te baze.

Ilustracija (Foto: army.mil)

Niko nije povređen ili ubijen u tom napadu.

Rojters ocenjuje da su ovakve tvrdnje dodatni dokaz da je iranski napad jedna od najgore čuvanih tajni u modernom ratovanju, ali da je i dalje misterija zbog čega je to tako.

Nakon pada raketa, nekoliko američkih medija prenelo je izjave američkih zvaničnika da je napad bio nešto više od upozorenja, što je omogućilo Iranu da zadovolji pozive u zemlji za osvetom za vazdušni napad SAD na Irak, u kojem je ubijen iranski general Kasim Sulejmani, a da previše ne rizikuje da isprovocira nove napade SAD.

Drugi su, pozivajući se na izvore iz SAD i arapskih zemalja, preneli da je Iran upozorio Irak pre napada, a da je Irak prosledio tu informaciju SAD.

Amerika osniva specijalne jedinice za borbu protiv Rusije i Kine! Više o otme OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA