Najnovije

UREDNIK IN4S NAKON HAPEŠNJA OTKRIVA: Pravi razlog za moje hapšenje su pitanja koja sam postavio Dušku Markoviću!

Urednik portala IN4S, Gojko Raičević, koji je juče uhapšen i zadržan u pritvoru u Crnoj Gori, pod optužbom da je vešću koja je objavljena na pomenutom portalu, uznemirio crnogorsku javnost i širio paniku, dao je tim povodom izjavu za portal Srbija Danas.

Gojko Raičević (Foto: Jutjub)

Na samom početku razgovora Raičević je opisao šta je prethodilo njegovom privođenju i dakle im informacija da je do ekplozije došlo u "Vili Gorica".

- Mi smo objavili vest da je bila eksplozija u “Vili Gorica” na osnovu informacije iz policije, preko sredstava veze... Važnije za celu tu priču, jeste, da takvih vesti ima po nekoliko na mesečnom nivo: eksplozija ispred kafea, obračun mafija, itd… Izgleda da se taj sukob između klanova i ovde negde proširio.

Raičević navodi da je ova vest zapravo bila izgovor da bi se on zaplašio zbog "nezgodnih" pitanja koje je postavio crnogorskom premijeru Dušku Markoviću. 

- Razlog za moje hapšenje je niz pitanja koje sam postavio premijeru Dušku Markoviću, tragom informacije da je tražio od šiptarskih terorista, specijalce iz ROSU da budu prisutni u Crnoj Gori za Badnje veče i Božić kao podrška policijskim snagama, koje su već polako počele da otkazuju poslušnost. Zbog te informacije, koja je objavila FOS Meda urednica A. H. je privedena i zatvorena na 72 sata. Osim toga, posle pritvora A. H. je dobila otkaz - kaže Raičević i dodaje:

- E, ja sam tu informaciju proširio pitanjem upućenom Dušku Markoviću - da li je tačno da, osim što je tražio podršku od oružanih snaga sa privremeno okupirane južne srpske pokrajine, da je tražio i od Hrvatske i Albanije i da li je istina da su oni rekli da, iako članovi NATO ne mogu da se odazovu tom pozivu, jer se radi o unutrašnjem problemu, a ne o problemu izazvanom agresijom spolja.

Raičević tvrdi da je podrška od lažne države Kosovo stigla zbog poslovnih veza koje Crna Gora ima sa njom, odnosno zbog šverca cigareta.

- Sledeće pitanje koje sam postavio je: "Da li je, u jeku sednice Skupštine Crne Gore, prekinuta sednica i da li je Duško Marković razgovarao sa mitropolitom crnogorsko – primorskim Amfilohijem, gde je mitropolit tražio da se otkaže izglasavanje zakona za posle Božića, na šta je Marković pozvao svog šefa Mila Đukanovića, a da mu je ovaj odgovorio: "Zakon se mora izglasati po svaku cenu!". Normalno, ta dva pitanja, izazvala su bes, a Duško Marković nije odgovorio na pitanja šaljući odgovore, već je njegov odgovor bio hapšenje pod izgovorom da smo širili atmosferu nereda.

Raičević smatra da službe sada rade bez sinrhonizacije, možda čak i bez konsultacije sa višim instancama. Da traže bilo koji razlog da bi umirili medije koji rade protiv režima Mila Đukanovića.

Na pitanje kakvi su njegovi dalji koraci, i da li će odustati od svoje borbe i posla kojim se bavi Raičević je odgovorio:

- Ja ću ostati da radim ovo što radim dodatno ispirisan i sa novom agilnošću i posvećenošću. Ne mogu ni hapšenja ni prebijanja od strane policije da to promene. Razlika između ovog slučaja da i svih prethodnih je upravo u tome što su mediji, čak i onaj deo koji nisu odobravali našu uređivačku politiku, shvatili da se to danas dešava meni, a da će se, koliko već sutra, desiti njima. 

Ruski i američki ambasador u ćestokoj raspravi! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA