Najnovije

UZ RUSKU POMOĆ NIJEDNA META NIJE NEDOSTIŽNA! Iranske rakete koje su ciljale američke snage vođene su ruskom satelitskom tehnologijom!

Rakete koje je Islamska revolucionarna garda (IRGC) ispalila na položaje američke vojske u Iraku navodno su vođene ruskom satelitskom tehnologijom, javila je ruska vazduhoplovna publikacija Avia Pro, pozivajući se na rusku TV Pravda.

Prema izveštaju, iranski raketni napadi na američke snage u Erbilu i Al-Asad bazu u Al-Anbaru bili su koordinirani s ruskim satelitima, za koje se navodi da su bili razlog za njihov uspeh.

"Veruje se da je iz toga razloga 17 od 19 iranskih balističkih raketa uspelo uspješno pogoditi ciljeve na udaljenosti od nekoliko stotina kilometara od iranske granice", rekao je Avia Pro.

„Potrebna je promena dve generacije da se tačnost i domet dovedu do zadovoljavajućeg nivoa, što je pokazalo i u Siriji kao rezultat napada na terorističke grupe. Ovo je omogućilo Irancima da postignu deset metara preciznog pogotka. Upotreba globalnog sistema za pozicioniranje GPS-a omogućila je Amerikancima da naprave proboj u svim sistemima za navođenje raketa. Ali teško da se može pretpostaviti da će Sjedinjene Države pružiti priliku Iranu da koristi sopstvene satelite za usmeravanje raketa na baze koje se nalaze u Iraku. Ali GPS nije jedini satelitski sistem. Ruski sistem GLONASS ima potpuno iste mogućnosti. Kineski Beidou još uvek nije tačan. Tako da možete samo nagađati kako su Iranci uspeli da postignu tako neverovatnu tačnost ... “, izvestila je ruska Pravda.

Treba istaći da satelitski snimci pokazuju uništavanje više lokacija u bazi Ain Al-Asada, ali Vašington je rekao da nijednoj američkoj trupi nije naneta šteta tokom napada jer su preduzeli mere predostrožnosti pre lansiranja rakete.

Putin odbrusio Zapadu povodom Severnog toka 2! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA