Najnovije

DŽIHADISTI PODMUKLO NAPALI SIRIJSKU VOJSKU U HOMSU! Asadove snage odbile napad neprijatelja! Ima dosta mrtvih na obe strane

Pripadnici Islamske države žestoko su napali borce Sirijske arapske armije (SAA) na istoku provincije Homs.

Žestoke borbe se vode u Homsu (Foto: Jutjub)

Kako su preneli vojni izvori sa linije fronta, borci IS su krenuli u žestoke napade iz svog mogućeg naoružanja na sirijsku vojsku u regionu Badija al-Suknah. On je istakao da se vode žestoke borbe između džihadista i sirijske vojske.

Lokalni mediji, koji se takođe pozivaju na izvore bliske vladi u Damasku, navode da na obe strane ima dosta poginulih i ranjenih. Prema poslednjim informacijama, SAA je odbila sve neprijateljske napade i zadržala pozicije, ali je najmanje 10 vojnika poginulo, a više desetina je ranjeno.

Sirijska vojska je uspela da se odbrani, a u toku je pregrupisavanje snaga kako bi odgovorila na napad džihadista, koji su takođe pretrpeli velike gubitke. Međutim, još nema informacija o broju poginulih i ranjenih u redovima pobunjenika.

Lokalni mediji podsećaju da je jedna grupa pripadnika Islamske države sinoć izvela napad na sirijsko-iračkoj granici. Tom prilikom ranjena su četvorica iračkih vojnika. Iračka vojska je zbog toga pokrenula veliku operaciju kako bi ovo područje očistila od pripadnika Islamske države.

Pročitajte OVDE kako je Islamska država izvela napad na sirijsko-iračkoj granici.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA