Najnovije

Baklava sa pomorandžom

LJubiteljima baklave svideće se i ova neobična kombinacija.A možete je praviti i vašim ukućanima za vreme posta.
Foto: maminajela.com

Foto: maminajela.com

Potrebno: 1/2 kg tankih gotovih kora 300 gr mlevenih oraha 700 gr šećera 2 pomorandže šoljica ulja 1 vanila Priprema: Svaku koru presecite na pola po dužini. Polovinu kore pouljite sa nekoliko kapi ulja i na jednoj polovini po dužini pospite malo oraha, preklopite pa na kraju kore stavite 1 kašičicu oraha i savijajte u trougliće. Pleh namažite malo uljem i ređajte baklavu. Kad sve uvijete, pecite na 200 stepeni 15 minuta da porumeni. Sirup U šerpu stavite šećer i sipajte 1 čašu vode od jogurta, vanilu i sok od pomorandže. Neka vri 5 minuta. Nalijte vreli sirup na vrelu baklavu i ostavite da upije.
Pročitajte još:Posne čokoladne šljive8 kulinarskih trikova koje morate znati
Izvor: cdm.me

Bonus video

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA