Najnovije

LINTA OPLEO PO CRNOGORSKOM RASPOPU: Dedeić je osvedočeni srbomrzac!

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je da je tzv. mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić prilikom gostovanja u emisiji "Bujica" u Hrvatskoj još jednom potvrdio da je osvedočeni srbomrzac.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

U saopštenju za javnost, Linta je podsetio da je autor i voditelj pomenute emisije Vladimir Bujanec, koji je osuđeni diler droge, javno deklarisani ustaša i otvoreni sledbenik Pavelićeve NDH i ustaškog pokreta.

- Potpuno je jasno da je prava namera gostovanja Miraša Dedeića u ''Bujici'' bila da se brutalno zastraši srpski narod u Crnoj Gori, a krajnji cilj je otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, zatiranje svega srpskog i pretvaranje Srba u nacionalne Crnogorce - naveo je LInta.

On je istakao da je Dedeić u pomenutoj emisiji izneo niz lažnih optužbi na račun Srba i Srbije, kao i da je zastupao ustašku tezu o potrebi obnove Hrvatske pravoslavne crkve koja je osnovana u genocidnoj NDH i koja je bila instrument masovnog i nasilnog pokrštavanja srpskog naroda u toj monstruoznoj tvorevini.

Linta je zaključio da bi svaki građanin Crne Gore koji se u nacionalnom smislu izjašnjava kao Crnogorac, trebao da javno osudi Miraša Dedeića koji otvoreno i bezumno promoviše žestoko antisrpstvo i priziva građanski rat.

Sprema se nova koalicija bez Kurtija? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA