Najnovije

SPREMA SE VELIKA ČISTKA U VLADI SRBIJE! Vučić razgovarao sa premijerkom i ministrima iz SNS!

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić juče je imao sastanak sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i ministrima iz svoje stranke o predstojećim izborima i promenama u Nemanjinoj 11 koje je najavio nakon toga, saznaje nezvanično "Blic".

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Pre sastanka sa Miloradom Dodikom, članom Predsedništva BiH, Aleksandar Vučić je razgovarao sa članovima Vlade iz SNS. Na sastanku koji je trajao oko sat vremena bili su premijerka Brnabić, ministri Siniša Mali, Nebojša Stefanović, Zlatibor Lončar, Nela Kuburović, Branislav Nedimović, Zoran Đorđević, Jadranka Joksimović, Zorana Mihajlović, Mladen Šarčević, Vanja Udovičić.

- Vučić je najavio velike promene u vladi, spremio je ministre na ono što sledi, ali je zahtevao punu posvećenost i odgovornost. Rekao je da bez obzira na sve predstojeće promene, svi članovi vlade moraju da rade punom parom sve dok su na funkcijama - kaže izvor "Blica" iz vrha SNS.

Osim pomenutih ministara, sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednica Skupštine Maja Gojković i šef poslaničkog kluba SNS u Skupštini Aleksandar Martinović.

Vučić je juče gostujući na TV "Prva" najavio da će se parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji održati 19. ili 26. aprila. On je govorio i o promenama u vladi nakon prolećnih izbora.

- Imam pravo da kritikujem ministre, jer sam fer prema svim članovima vlade, jer ih štitim. Šta da radite ako neko izmisli nešto? Šta da radite ako neko napada Nedimovića? Sećate se Gorana Kneževića kako je gutao mleko na konferenciji? Tada smo morali da rešimo taj problem, a tako ćemo i rešiti i problem zagađenja vazduha. Biće ogromnih promena u Vladi Srbije, ali će ih biti i mnogo više. Kao i sa predsednicima Vlade, potrebna je nova energija - naveo je Vučić.

Brnabić: Biće kako predsednik kaže

Raspisivanje izbora i određivanje datuma isključiva su nadležnost predsednika Srbije, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić. Kako je kazala, ne može da kaže kada će izbori biti održani, bez obzira na činjenicu da jedan od dva datuma koji predsednik pominje pada na Uskrs.

- Biće kako predsednik kaže - rekla je Brnabić.

Na pitanje da li je sa predsednikom Srbije razgovarala o velikim promenama u Vladi posle izbora, premijerka je rekla da prvo treba sačekati ishod izbora i ko je dobio poverenje građana. Taj će, kako kaže, odlučiti kako će se zemlja dalje voditi.

Za vikend sastanak sa Dačićem o mogućoj koaliciji

Kako sazanje "Blic", Aleksandar Vučić će tokom vikenda razgovarati i sa Ivicom Dačićem, nakon što je pre novogodišnjih praznika Ivica Dačić najavio mogućnost da socijalisti na izbore izađu na zajedničkoj listi s naprednjacima.

- To je zasad samo ideja, a očekuje se da Vučić i Dačić stave sve na papir i procene da li je isplativije da na izbore idu zajedno ili odvojeno - kaže naš sagovornik i dodaje da još nema potvrde hoće li razgovori biti danas ili sutra.

Ne očekuje se, kaže, da konačna odluka bude doneta danas, već bi u narednim danima i nedeljama trebalo da bude održano još nekoliko sastanaka.

Govoreći o mogućoj zajedničkoj listi sa naprednjacima, Ivica Dačić je u božićnom trobroju za "Blic" rekao da će o saradnji biti odlučeno do sredine februara.

- Hoćemo li nastupiti na zajedničkoj listi, zavisi od više faktora. Osnovna vrednost moje ideje je što smo pokazali pozitivan odnos i to je u eri napada i konflikata jedan od retkih poteza koji pokazuje da iskreno želimo da nastavimo saradnju koja je bila uspešna - rekao je Dačić.

Vladika Vaseljenske patrijaršije pisao Pompeu! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA