Najnovije

GRENEL: Direktan let Beograd-Priština u korist građana!

Trampov izaslanik za Balkan Ričard Grenel istakao je posle potpisivanje menoranduma o direktnoj avio-liniji na relaciji Beograd - Priština da je ekonomski razvoj ključ za pokretanje procesa.

Ričard Grenel (Foto: Jutjub)

- Kada je predsednik Tramp zatražio da budem specijalni izaslanik predsednika za mirovne pregovore Srbije i Kosova, jasno je rekao da je ekonomski razvoj ključ za pokretanje procesa. Ekonomski rast jeste i uvek će biti najveći stvaralac bogatstva za ljude ovog regiona i sveta. Istorijsko potpisivanje uspostavljanja direktnih letova između Beograda i Prištine, prvi put posle 21 godine, pomoći će poslovnoj zajednici da otvori nova radna mesta i proširi tržišta - izjavio je za Blic američki diplomata.

Naglasio je da će stanovnici i privrednici moći da, umesto šest sati vožnje, iz Beograda do Prištine stignu za 20 minuta.

- Želim da se zahvalim stranama što su učinile ovaj istorijski iskorak, kao i "Lufthanza" i NATO. Predsednik Tramp i njegov tim naporno su radili kako bi postigli ovaj dogovor, što je samo početak svetle budućnosti koju predviđamo za svoje prijatelje u Srbiji i na Kosovu - kaže Grenel, koji se na Tviteru zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na posvećenosti.

Činjenice

- Memorandum u Berlinu potpisali su predstavnici Ministarstva privrede Srbije i nemačka kompanijom "Lufthanza"

- Avio-linija će zaživeti kada budu ukinute prištinske takse na srpsku robu

- Let bi trajao 20 minuta

Tramp je rekao da Srbima treba dati sever Kosova. Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Srpski telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA