Najnovije

UKINITE TAKSE: Grenel je Šiptarima preneo poruku Amerike, a za vlasti u Beogradu ima samo jedan zahtev koji se Srbima neće svideti!

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je nakon sastanka sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, koji je i mandatar za sastav nove tzv. Vlade Kosova, da se neće mešati u politička pitanja već želi ekonomski razvoj za KiM.

Ričard Grenel (Foto: Jutjub)

Grenel je ponovio da je najvažnije obezbediti nova radna mesta i dodao da je Trampova administracija uspešna jer podržava biznis i razvoj ekonomije. On je ponovio da očekuje ukidanje takse na srpsku robu.

"Bilo mi je zadovoljstvo ponovo da sretnem Kurtija. Razgovarali smo o ekonomiji, nismo razgovarali o političkim pitanjima. Svakom političaru ovde ću da kažem da ako žele ekonomski razvoj moraju biti ukinute takse od 100 odsto. Takođe tražiću od Beograda da prestane s lobiranjem za povlačenje priznanja tzv. Kosova", rekao je Grenel.

Grenel je na sastanku sa Samoopredeljenjem u Prištini otišao u pratnji američkog ambasadora na Kosovu Filipa Kosneta.

Ričard Grenel održao je u Prištini sastanak i sa liderom Demokratskog saveza Kosova Isom Mustafom, nakon kog je ponovio da je ekonomski razvoj ključ svih problema, da tzv. Kosovo treba da ukine takes, a Srbija prekine kampanju za povlačenje priznanja tzv. Kosova.

Grenel poručio je da Amerika ne želi da se meša u formiranje tzv. Vlade Kosova već je zainteresovana da doprinese ekonomskom razvoju.

"Želimo da donesemo naše ekonomske ideje ovde a to ćemo uspeti ako prestanu političke borbe. Želimo da donesemo nove poslove i biznis na KiM i u Srbiji", rekao je Grenel.

Grenel je sinoć doputovao u Prištinu i odmah se sastao sa predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem.

Grenel će se sutra u Beogradu sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a ovim posetama prethodilo je potpisivanje sporazuma o uvođenju avio-linije Priština – Beograd.

Pročitajte OVDE šta je Tanja Fajon rekla o trenutnoj situaciji u Srbiji.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA