Najnovije

PANIKA I STRAH ZBOG VIRUSA! Kina zatvorila Diznilend, raste broj mrtvih! Snimak iz bolnice u Vuhanu pokazuje sve razmere haosa (VIDEO)

Kina je proširila vanredne mere izolacije na oko 33 miliona ljudi, u pokušaju da spreči širenje novog smrtonosnog virusa od kojeg je umrlo 26 osoba.

Haos u Vuhanu (Foto: Jutjub)

Blokada ulaza i izlaza do sada je uvedena u najmanje deset gradova u centralnom delu zemlje u Hubeji. U Vuhanu, gde se virus pojavio, i u devet susednih gradova, među kojima su Huangang, Čibi, Sinđijang, Sijantao. 

Vlasti Kine su u Vuhanu počele izgradnju bolnice za tretman pacijenata zaraženih novih virusom, a u njoj će biti 1.000 kreveta. Završetak izgradnje najavljen je za 3. februar.

U glavnom gradu Pekingu otkazani su svi događaji koji bi privukli veći broj ljudi, dok je u Šangaju zatvoren Diznilend.

Broj obolelih od novog koronavirusa porastao je na 830.

Na društvenim mrežama širi se snimak koji navodno pokazuje situaciju u jednoj bolnici u Vuhanu, gradu od 11 miliona ljudi odakle je krenula epidemija koronavirusa.

Na njemu se vidi hodnik krcat pacijentima. Jedna radnica bolnice viče: "Svi prestanite pričati, slušajte me. Tišina." Ona daje instrukcije drugim radnicima da poređaju sve ljude koji dolaze po rezultate testiranja.

Kineski mediji navode da je najmlađa preminula osoba bio muškarac star 36 godina. Najstarija osoba, koja je preminula od ovog virusa je jedan 80-godišnji muškarac. On je umro u severnoj provinciji Hebej posle povratka iz Vuhana.

Pročitajte OVDE kako su jezive scene iz Kine preplavile društvene mreže.

Izvor: Si-En-En

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA