Najnovije

FOREIGN POLICY:  Evo kada će izbiti pobuna širom planete protiv globalnog kapitalizma i njegove elite!

Poznati i uticajni američki list Foreign Policy – u tekstu o Svetskom ekonomskom forumu u Davosu – objavio je da političke i biznis-elite sveta može „počistiti antielitni bunt“.

Proesti (Foto: Jutjub)

Upozorio je da će se to dogoditi ako radnicima i onima koji žive od plata vrlo brzo ne budu obezbeđeni „ekonomsko blagostanje“ i pristup „osnovnim dobrima“.

Foreign Policy za sve određuje čak i vremenski okvir:

„Političke i poslovne elite, koje u Davosu mozgaju o svetskim problemima, moraće, možda već i tokom ove godine, da se pozabave odbojnošću koju mnogi u svetu imaju prema vladajućem (kapitalističkom) poretku. Čuju se i pozivi da se fundamentalno reformiše sistem svetskog političkog i ekonomskog upravljanja“.

Američki list navodi i rezultate istraživanja Edelman Trust Barometer u 28 zemalja koje se bavilo „narodnim poverenjem prema institucijama vlasti“.

To istraživanje je pokazalo da je savremenim kapitalizmom zadovoljno samo 20 odsto stanovništva, a da 73 odsto želi fundamentalne reforme.

Takođe: da je stanovništvo sveta zabrinuto zbog narastajuće neravnopravnosti i sve neizvesnije „ekonomske budućnosti“.

Masovno nepoverenje prema vlasti najdirektnije je povezano sa time što „sav kajmak prosperiteta završava u rukama tankog sloja elite“.

Planetom se širi i uverenost da međunarodna trgovina vodi ukidanju ranih mesta i `stagniranju zarada`.
Foreign Policy upozorava: „Sve je to dovelo do Velike krize poverenja. Formiralo se bure baruta sa fitiljom razočarenja koje može eksplodirati sa nepredvidljivim posledicama. Glas naroda traži istinske sistemske reforme. Ako ih ne bude, sasvim je moguć antielitni bunt koji će sve počistiti“.

Pročitajte OVDE    kakav to novi skandal trese Ameriku.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA