Najnovije

HARADINAJ DEMANTUJE PISANJA MEDIJA: Nisam razgovarao sa Grenelom o železnici

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da sa specijalnim izaslanikom SAD u dijalogu između Kosova i Srbije Ričardom Grenelom nije razgovarao o sporazumu o železnici i da se ta faza ne može definisati kao nastavak dijaloga, piše Gazeta Ekpres.

Ramuš Haradinaj (Foto: Jutjub)

"To nije bio deo diskusije. Rekao sam o čemu smo razgovarali", izjavio je on, nakon što je sa delom kabineta odao počast na jevrejskom Obelisku povodom Međunarodnog dana sećanja na holokaust.

Haradinaj je rekao da je izbor ko će otići u Berlin uradilo Ministarstvo za infrastrukturu.

"Znate kako taj proces ide. Odobrenje se daje za političko osoblje, a ostale biraju stručnjaci, oni dolaze iz odeljenja, ne znam te ljude", objasnio je on.

Prema njegovim rečima, implementacija tog sporazuma može potrajati jer su železnice na Kosovu u lošem stanju.

"Imamo železnice koje su povezane sa Srbijom i u lošem su stanju. U procesu smo renoviranja, to je veliki projekat sa EU, sporazum sa Srbijom ne nanosi štetu Kosovu.

Postoje stotine hiljada naših ljudi koji su primorani da prolaze kroz Srbiju, od kojih neki sada imaju alternativu i avionom. Voz takođe može biti opcija, trenutno nije stvarna ponuda, to je praktično veoma loša infrastruktura, nije adekvatna za upotrebu“, napomenuo je Haradinaj i dodao da nije u redu da se ta faza definiše kao nastavak dijaloga.

"Nemam pravo da to definišem kao dijalog, pozdravljam činjenicu da se postižu neki sporazumi, Prethodno smo tražili bezuslovni dijalog, bez ukidanja poreza," rekao je Haradinaj.

Tramp spremio plan za KiM! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA