Najnovije

Potresno pismo majci Srbina iz CG koji je zbog terora Đukanovićeve policije morao da se skloni u Srbiju

Pišem ti željan majčinske topline i ljubavi, željan da nekom ko je borac i čiji geni su ratnički kažem sve što mi leži na srcu. Vidiš li majko, ti koja si prva štrajkovala protiv njega šta radi ovaj izrod i nikogović od naše zemlje?

Policija Crne Gore (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković (opozicioni aktivista i novinar koji je više puta prebijen od strane policije CG, pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu i protiv koga se vodi postupak zbog navodnog nasilnog pokušaja promene ustavnog poretka Crne Gore) 

Država nije naša, ali jeste zemlja u kojoj nam počivaju najmiliji i u koju ćemo i mi jednoga dana. Koliko li samo kostiju i sa tatine i tvoje strane ima tamo? I svi su od Balkanskih ratova, pa do ovog zadnjeg dali život za slobodu Srpskoga roda.

Vidiš li majko kako taj konvertit i veleizdajnik kidiše na svete Srpske hramove, manastire i crkve? Vidiš li da je doveo NATO ubice da mu pomognu u tome? Vidiš li majko kako prebija tuđu djecu ,a sve svoje je u zlato uvio. I te majke bole rane njihovih sinova kao tebe moje. Mene nije boljelo fizički, ti to najbolje znaš. Mene je boljelo duhovno, kao i sada pa zato pišem tebi, jer nema veće utjehe od Božije i majčine.

Vidiš li majko da je sve pokrao, poharao, uništio i ušao u đavolje kolo iz koga nema izlaza. Vidiš li majko koliko je porodica uništio, ostavivši ih bez hljeba? Vidiš li mila moja majko da namjerno na Svetoga Savu hoće da napadne nevini narod? Prvo mu je sve oteo, a sad hoće da hapsi, tlači i tuče. Da lomi kosti mladićima uz pomoć bjelosvjetske ološi, kakav je i on sam. Znaš li majko da batinom hoće da istjera iz škola Svetoga Savu, i da samo mali broj Srpske djece u Crnoj Gori zna himnu ,,Uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Savi”?

Pošto im je uzeo budućnost želi i prošlost da otme. Istoriju da prekroji i uvede neki novi jezik, koji i nije jezik već eksperiment jednoga psihopate Čirgića. Znaš li majko koliko je momaka i devojaka otjerao iz države jer nemaju posla? Poslao ih da se posucaju po bijelom svijetu i da njihove majke pate zbog toga? Znaš li majko da je ubica? Odgovoran je za sva ubistva od Duška Jovanovića do ovih danas. Odgovoran je za sva ubistva za vrijeme bombardovanja, djece i odraslih. U Srbiji i Crnoj Gori.

Velimir Eraković (Foto: HelmCast)

Znaš li majko da je na Carsko i junačko Cetinje doveo ustašu Tomsona da mu pjeva i podržava ga. I sam je ustaša,nego mi je žao majko što opoganiše NJegoša, Serdara Janka Vukotića, Jola Piletića, Peka Pavlovića, Marka Miljanova a najviše Svetoga Petra Cetinjskog. Vala mi je žao što nijesam bio tu. Ti znaš da mi je najmilije bilo čuvati crkve na Cetinju i onako sa Bobanom i Kecom spavati na podu Vlaške crkve. Crkvena toplina i tvoje riječi su me grijale tada. Svaki put kad bih krenuo,govorila si: ,,Idi i ne obrukaj se pred Gospodom i ljudima“. Nijesam se obrukao. Ni ja ni moji drugovi, pa nećemo ni sad. Mi znamo, da smrt boli sekund a izdaja i u grobu.

Znaš li majko kako li je njegovoj majci? Majci koja se ponosi izdajnikom. Možda i ona zna da će im se sjeme zatrijeti udarcima na Svetog Vasilija i ostale svetitelje. Pisao sam tebi, tražeći novu snagu, koju samo majka daje i ljubav koja se od majke može jedino dobiti. LJubav prema vjeri, prema braći i sestrama u litijama i ljubav koja me Bogu približava. Moli se majko, sa ostalim majkama kad udare na nas da izdržimo. Prizivajte Svetu, neporočnu dijevu Mariju dok nam budu lomili kosti. Nek udaraju, imaju koga i imaju po čemu. Prizivajte majko i Svetoga Savu, on će omladini dati snage da se odupre. Još jedno te molim, nemoj plakati. Ni ti ni ostale majke. Srpkinje ne plaču nego se ponose sinovima koji staju na stranu Hristovu. Ostaj mi zdravo majko, vama u amanet molitva a mi ćemo čekati zlotvore, sa radošću i osmijehom, svjesni da bitku s Bogom niko nije dobio,pa neće ni on.

Posvećeno momcima koji su branili mural sa trobojkom na Zlatici.

Intervju sa Velimirom Erakovićem o razlozima zbog kojih je morao da se skloni iz Crne Gore pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA