Najnovije

DEMOKRATE PORUČILE MILU: Ti si kameleon i kleronacionalista kome se priviđaju zamišljeni neprijatelji!

“Predsedniku Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću, starom ideološkom kameleonu, kleronacionalisti, čoveku prošlosti, istrošenom političaru koji bi sada, u sekularnoj državi, da bude i osnivač crkava, priviđaju se ponovo zamišljeni neprijatelji, protivnici države, velikonacionalističke ideologije”, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore. 

Predsednik DPS i Crne Gore Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

"Nije ni čudo kada pogleda koliko njegovih dosadašnjih birača prisustvuje mirnim, dostojanstvenim, nadnacionalnim i nadpartijskim litijama, koje ne mogu da zaustave ni svi udbaški eksponenti koje gledamo u različitim ulogama ovih dana. Nije ni čudo što ovih dana on i njegov zamenik ubrzano obilaze opštinske odbore, ubeđujući ljude da ne gledaju svojim očima, da ih ne pitaju zašto su usvojili neustavan zakon, zašto nisu poštovali međunarodne standarde, zašto nisu implementirali preporuke Venecijanske komisije (VK), zašto ponovo dele i svađaju Crnu Goru, zašto koverta, zašto stanovi, zašto Montenegro erlajns, a ne povećanje, plata i penzija, već da im ponovo na “časnu” reč poveruju da je Crna Gora ugrožena od njihove braće, prijatelja, komšija, kumova i rođaka. Zamislite kada o nekom nacionalizmu i poređenju sa 90-tim godinama, govori najistaknutiji nacionalista upravo tih 90-tih godina", navodi se u saopštenju Demokrata povodom jučerašnje izjave predsednika Crne Gore i DPS Mila Đukanovića u Tivtu.  

Iz Demokratske Crne Gore su dodali da je nervoza razmuljiva, te da Đukanoviću igranka nije uspela.

"Mudro i dostojanstevno držanje Mitropolije je poremetilo predstavu njemu i onima sa kojima uvek igra, ali reći za stotine hiljada građana svih vera i nacija koji mirno i dostojanstveno šetaju Crnom Gorom da su ludaci, može samo primitivan čovek i izopačena politička ličnost. Čovek kome ništa nije sveto, čovek koji je izgubio kompas i čovek koji je postao teret svima. Teg je sopstvenoj partiji, teg je međunarodnoj zajednici, teg je narodu, teg je državi, teg je progresu i napretku. Čovek čiju su vladavinu obilježile reči svađa, podele, ubistva, kriminal, korupcija, rasprodaja, zaduživanje, nezaposlenost, napuštanje i ognjišta i Crne Gore, jeste čovek koji mora da pođe u političku prošlost. Pobede, pomirenje, sloga, zajedništvo, ekonomski i moralni napredak naše voljene Crne Gore nemaju alternativu. Zato ovakav predsednik, sijač mržnje i pljuvač sopstvenog naroda ne treba Crnoj Gori", poručile su Demokrate.

Pročitajte OVDE šta Boško Obradović misli o dešavanjima u Crnoj Gori.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA