Najnovije

UBIJEN OFICIR CIA KOJI JE PRESUDIO SULEJMANIJU?! Iran tvrdi: Bio u avionu koji je misteriozno srušen u Avganistanu, CIA ćuti!

Iranski mediji preneli su danas da je visoki oficir američke CIA Majkl D'Andrea, za koga se smatra da je organizovao ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija, navodno poginuo u Avganistanu.

Kasim Sulejmani (Foto: Jutjub)

Iranska novinska agencija Mehr navodi da je D'Andrea, poznatiji pod nadimkom "Ajatolah Majk", bio u američkom avionu koji su u ponedeljak oborili Talibani, prenosi britanski Dejli star.

Za D'Andreu se navodi i da je organizovao potragu za vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom. Međutim, te tvrdnje za sada niko od američkih zvaničnika nije potvrdio.

D'Andrea se priključio CIA-i 1979. godine, a dobio je nadimak "Ajatolah Majk" zbog svojih operacija u Iranu, Iraku i Avganistanu Smatra se da je bio zadužen za antiterorističke operacije, hapšenja, čak i za programe torture, a NJujorkt tajms je 2017. godine objavio da ga je administracija američkog predsednika Donalda Trampa imenovala za operacije u Iranu.

U avganistanskoj provinciji Gazni u ponedeljak se srušio američki avion, za koji su Talibani tvrdili da su ga oborili i da je u njemu bilo 83 pripadnika američke vojske.

Avganistanska vojska nije uspela da dođe do olupine

Pokušavajući da dođu do lokacije na kojoj se srušio američki vojni avion, avganistanske oružane snage sukobile su se danas s Talibanima u njihovom regionalnom uporištu u centralnom Avganistanu. Američka vojska saopštia je juče da se vojni avion E-11A srušio u provinciji Gažni, osporavajući da su avion srušile snage Talibana.

Pročitajte OVDE    šta su otkrili ruski obaveštajci o ovome.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA