Najnovije

BERANE I BIJELO POLJE PRKOSE MILOVOM ZAKONU: Više desetina hiljada vernika na litijama za odbranu svetinja (VIDEO)

U Crnoj Gori četvrtak je, pored nedelje, dan u kome kreću litije kojima verni narod molitveno protestuje protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, koji je produbio stare podele u Crnoj Gori i državu već duže od mesec dana drži u stanja usijanja.

Beranci su se okupilo oko Đurđevih stupova (Foto: Jutjub)

Prva litija je krenula iz Dapsića, sedam kilometara od Berana. Nekoliko stotina meštana u krsnom hodu srešće se sa glavnom litijom, odakle će se otići na moleban u manastir Đurđevi stupovi, zadužbinu velikog župana Prvoslava, sinovca Nemanjinog.

Litija je krenula i od crkve Šančeva sa tromeđe Jabučina Bojište i Cerovo. Dugačka je 15 km, a od toga većina puta makadam. Litiju je predvodio sveštenik Nikola Skopljak.

U Beranama je na litiji bilo više od 15.000 građana. Bio je to odgovor Đukanoviću na posetu gradu vesniku mira i ljubavi, nosiocu borbe protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Više od 12.000 vernika u Bijelom Polju

Ponovo veličanstvena litija održana je u Bijelom Pilju. Više od 12.000 građana na molitvenom hodu od crkve Svetih apostola Petra i Pavla do crkve Svetog Nikole gde je služen moleban.

Pročitajte OVDE šta je Sinod SPC poručio crnogorskim vlastima.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA