Najnovije

KRAJ AMERIČKOG VOJNOG POHODA NA BLISKI ISTOK?! Skresan budžet, Predstavnički dom odlučio: Trampe ne damo ti ni dolara za ratovanje!

Predstavnički dom Sjedinjenih Američkih Država je u četvrtak je doneo meru za blokiranje bilo kakvog finansiranja američke vojne akcije protiv Irana.

Donald Tramp (Foto: flickr. com)

 

Dom je uglavnom glasao prema stranačkim linijama 228-175 za usvajanje Zakona o borbi protiv rata sa Iranom, koji sprečava da se savezno finansiranje koristi za rat protiv te države, osim u slučajevima samoodbrane ili ako Kongres izričito odobri bilo kakvu posebnu akciju.

Dom je takođe uglavnom glasao po stranačkim linijama, 236-166, za ukidanje dozvole iz 2002. godine za upotrebu vojne sile protiv Iraka, koju su uzastopni američki predsednici koristili za legitimisanje vojnih akcija u zemljama uključujući Libiju, Siriju, Jemen, Somaliju i Pakistan.

Obe mere su malo verovatne da će proći Senat, a Bela kuća je nagovestila da će predsednik Donald Tramp uložiti veto na svaki predlog zakona ako dođe do njegovog stola.

Kako su Rusi nadmudrili Amerikance u Siriji, saznajte OVDE!

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA