Najnovije

PUTIN POSLAO NOVE LOVCE 4++ GENERACIJE NAORUŽANE RAKETAMA R-77 I KOMPLEKSOM HIBINI: Šta se ovo dešava u Rusiji (VIDEO)

U Republici Kareliji su realizovane prve vežbovne aktivnosti u kojima učestvuje nedavno formirana lovačka eksadrila sastavljena od aparata 4++ generacije Su-35S. Primetno je da su ove letelice bile opremljene vrhunskim naoružanjem klase „vazduh-vazduh“ i sistemima za protivelektronsku borbu.Radi se o savremenom paketu opreme, koji pored superiornih letno-tehničkih karakteristika aviona ruskom pilotu treba da obezbedi pobedu u „vazdušnom boju“.

Su 55S (Foto: RIA)

U bliskom vremenskom periodu eksadrila lovaca Su-35S koja se nalazi u sastavu Zapadnog vojnog okruga će započeti ciklus obuke sa bojevim gađanjem. Ovaj deo obuke biti posebno interesantan za pilote pošto će se intenzivno upotrebljavati najmodernije vazdhoplovno naoružanje klase „vazduh-vazduh“ i „vazduh-zemlja“.

Primetno je da su lovci naoružani raketama klase „vazduh-vazduh“ srednjeg dometa R-77 (RVV-AE). Ovu raketu je razvila čuvena ruska kompanija „Vimpel“ i spada u najsavremenije rakete takvog tipa u svetu.NJen maksimalni domet doseže i do 110+km (RVV-SD), a u završnici svoje putanje se navodi pomoću glave sa aktivnim radarskim samonavođenjem. NJena jedinstvena konstrukcija, sa prepoznatljivim rešetkastim stabilizatorima, daje joj izuzetnu energetsko-kinetičku i aerodinamičku sposobnost za efektivnu borbu protiv izrazito manevrišućih ciljeva. Maksimalna brzina rakete je oko 4 maha ( 4,250 km/č).

Za nju nema ograničenja u upotrebi, bez obzira na doba dana (dan/noć), složene metereološke uslove, aktivno ometanje od strane neprijateljskih protivelektronskih sredstava. Verovatnoća uništenja cilja na maksimalnim daljinama koje su projektovane za ovu raketu iznosi 0,6-0,7. Dakle, sa dve lansirane rakete pogodak bi bio neizbežan, a cilj uništen.

Na snimku se mogu videti i kontejneri sistema za protivelektronsku borbu „Hibini“ koji se nalaze na vrhovima krila, sa karakterisičnim oblikom rakete. Ovaj sistem u potpunosti deformiše signal koji neprijateljski radar sa zemlje ili iz aviona usmerava ka letelici. Posledice te operacije po izvor radio-signala mogu biti krajnje fatalne: od deformacije signala do njegove potpune blokade, čime radarski navođene rakete postaju zbunjene i slepe.

 

 

Su-35S je duboko modernizovani supermanevarbilni višenamenski lovac 4++ generacije koji je konstruisan uz pomoć tehnologije pete generacije. Nebesku krstaricu karakteriše veoma kvalitetna avionika koja za osnovu koristi kompleksni kompjuterski informaciono-komandni sistem, novi radar, motore AL-41F1S sa plazmenim sistemom sagorevanja uvećane snage i upravljivim vektorima potiska. Ovi motori po svojim karakteristikama mogu da se primene i na lovcima pete generacije, jer obezbeđuju nadzvučnu brzinu bez dopunskog sagorevanja.

Zašto su ruski "migovi" i "panciri" u Srbiji trn u oku Amerike, saznajte OVDE!

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA