Najnovije

MILOV REŽIM DISKRIMINIŠE SRPSKI NAROD I CRKVU! Linta osudio hapšenja u Crnoj Gori!

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije je danas osudio hapšenje predsednika Prave Crne Gore Marka Milačića, majke jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića i još 15 osoba od strane crnogorske policije.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

"Tragična je činjenica da režim (predsednika Crne Gore) Mila Ðukanovića nastavlja s politikom brutalnog zastrašivanja ljudi koji učestvuju u masovnim litijama čiji je cilj povlačenje i izmena neustavnog i antipravoslavnog Zakona o slobodi veroispovjesti", ocenio je Linta u saopštenju za javnost.

On je istakao da je u pitanju još jedan u nizu "dokaza da se u Crnoj Gori sistematski krše ljudska prava srpskog naroda, Srpske pravoslavne crkve i svakog pojedinca ili grupe građana koji misle drugačije od vladajućeg režima".

Linta je ukazao i da je žalosno da Evropska unija i druge međunarodne organizacije nisu reagovale na činjenicu da crnogorski režim u Evropi u 21. veku "brutalno i otvoreno više od jedne decenije diskiminiše čitav jedan narod i njegovu crkvu".

Osudio je i kao "najbezočniju izmišljotinu" izjavu Mila Ðukanovića da "uzrok protesta nije anticivilizacijski zakon o slobodi veroispovjesti već da je on tobože alibi za anticrnogorsku kampanju s ciljem nestanka Crne Gore".

"Očigledno je da režim ide na dodatno zaoštravanje političke situacije i izazivanje sukoba i haosa umesto da prihvati dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Cilj dijaloga jeste da se Srpskoj pravoslavnoj crkvi garantuje nepovredivost vlasništva nad svetinjama i ostalom crkvenom imovinom a ne nikakvo rušenje Crne Gore i negiranje njene državnosti", zaključio je Linta.

Počelo usavršavanje 9. klase visokih studija bezbednosti i odbrane Vojske Srbije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA