Najnovije

POBUNA RODITELJA I PROSVETNIH RADNIKA U CRNOJ GORI: SVI SMO MI ŽRTVE REŽIMA! Zaokret u slučaju „Štrumpfovi“, deca svih nacija — u šoku!

Roditelji dece koja su crtala Štrumpfove na trobojci traže da se suspendovana Rada Višnjić vrati na nastavu, jer su, kako kažu, deca rastrojena i u šoku, pate za najdražom učiteljicom, koja ni za šta nije kriva.

Veliki Štrumf i trobojka 8Foto: pixabay. com/Pravda)

U multietničkom Baru, četvrtina dece u V/5 su muslimani, a učiteljica ima podršku svih roditelja, koji su se večeras sastali da se dogovore kako da je vrate u školu. Traže hitan sastanak sa direktorkom.

rpska trobojka i albanska muzika

Edisa Škrijelj, majka jedne od devojčica koje su crtale Velikog Štrumpfa, kaže da je reč o izuzetnom pedagogu.

„Nikada nije pravila razliku među decom, šta više, podsticala ih je da neguju različitosti“, kaže ona.

„Pre par godina imali su igru uz neku albansku muziku, dobili smo snimke, ja i svi ostali roditelji. Nikada se niko nije bunio. Mislim da je njihova procena nepravedna kada je reč o crtežima. To nije zloupotreba bilo čega, bilo čije zastave, niti je nešto na nacionalnoj osnovi“, kaže Edisa Škrijelj.

Deca su nam rastrojena

Ona dodaje da je njena ćerka potvrdila da su motiv crteža predložila deca, da nema problem sa crtanjem bilo čije zastave i da nije politički opredeljena.

„Politika me uopšte ne zanima, jasno je šta je nama važno“, ističe Edisa Škrijelj.

„Mene zanima moje dete, koje je jako rastrojeno zbog ovoga što se dešava. Sva deca su takva. Oni su vezani za učiteljicu, napravila je od njih dobre ljude, dobre drugove, to je najvažnije. Imaju i jednu Romkinju u razredu, Sabinu, učiteljica ih je uvek učila da je ne izdvajaju, da je pozivaju na rođendane, zabave, ako nešto imamo od robe ili ako smo na drugi način u mogućnosti da pomognemo. Uvek je bila tu podjednako za sve u razredu“, kaže ona.

Roditelji za suspenziju saznali iz medija

Aleksandra Vukčević, majka jednog dečaka, kaže da roditelji traže hitan sastanak sa direktorkom u ponedeljak.

„Ona našu decu sabira i otvara im vidike za sve, u školi im je ona i majka i učiteljica“, kaže.

„Moje dete pati bez svoje učiteljice, menjaju je drugi, treći, peti učitelj, ali deca vole nju, jer je jako požrtvovana i voli ih. A ovo što se dešava apsolutno nema veze sa nacionalizmom. Situacija u državi je kakva jeste, ali znam da bi život dala za njih, toliko im je privržena, svakoj generaciji koju je vodila do sad“, kaže Vukčevićeva.

Dodaje da su se roditelji sastali zato što su za suspenziju saznali od dece i iz medija.

„Škola nas nije pozvala kao roditelje te dece da nas obavesti da je njihova učiteljica suspendovana, to ne možemo da razumemo“, dodaje.

„Roditeljima je važan samo interes dece. Ovo je multietnička sredina, u odeljenju su katolici, muslimani, Srbi, Crnogorci, kako god, i ona zna šta treba da radi. Nama roditeljima je, kao i nastavnici Radi, najvažnija njihova sreća i zadovoljstvo“, ističe Vukčevićeva.

Učiteljici Radu Višnjić iz OŠ „Jugoslavija“ stigla je i podrška prosvetnih radnika koji su takođe bili žrtve režima u Podgorici, jer su tražili da srpski jezik ostane u školama u Crnoj Gori.

Milačić pušten na slobodu! Više o tome OVDE!

Izvor: rs.sputniknews. com

 

Bonus video

Evo kako da besplatno nabavite oružje ! - Darko Božić

Knjigu “Smak Sveta” Dragoša Kalajića možete poručiti na linku OVDE.

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube